Sakarya'da olmazsa olmaz olarak görülen raylı sistemin artık hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Başkan Ekrem Yüce, bugün Sakarya'ya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile bu konuyu görüştüklerini ve destek istediklerini açıkladı.

RAYLI SİSTEM İÇİN 3 PROJE HAZIRLANDI
Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada Sakarya'da raylı sistemle ilgili 3 tane proje hazırladıklarını aktaran Başkan Ekrem Yüce, "Raylı sistemin ilk hattı bin yataklı hastaneye gidecek hat. Valilik ve Adliye Sarayı'ndan geçen ve Korucuk'a gidecek bir hat belirledik. Bakanımız bize 21 kilometrenin çok uzun olduğunu söyledi. Biz de ondan bin yataklı hastaneye kadar istedik. Bakan Bey bizden hattın fizibilite raporlarını istedi.

İkinci hattımız Gar Meydanı'ndan Üniversiteye giden bir hattımızdı. 8 kilometrelik bir mesafe. 3 kilometresini tünelle yapmamız gerekiyor. Serdivan'daki Tuna Tan'ın önünden tünele girip üniversitenin iç noktasına kadar götürmemiz getirmemiz gerekiyor trenler rampa çıkamadığı için. Onun da fizibilitesi istendi. 

3'üncü projemiz ise Gar Meydanı'ndan İlhan Aras Caddesi, oradan SATSO'ya, SATSO'dan da sanayiye ve otogara gidecek bir projemiz. Biz 3 raylı sistemle ilgili mütalaa ettik” şeklinde konuştu.

İlimize gelen Ulaştırma Bakanıyla raylı sistemle ilgili görüştüklerini belirten Başkan Yüce, “Raylı sistemin ilk hattı bin yataklı hastaneye gidecek hat. İkinci hattımız Gar Meydanı'ndan Üniversiteye gidecek. Üçüncü hattımız ise Gar Meydanı'ndan Otogar'a gidecek” dedi.