HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısında şehrin su sorunuyla ilgili açıklamada bulundu.

Sakarya'nın şuan için ciddi manada su sorunu gözükmediğini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, "Çok şükür ki Sakarya'mızda şuan itibariyle su sorunu ciddi manada gözükmüyor. Tabii ki bu; ciddi bir kuraklık problemi yaşamazsak inşallah." dedi.

Başkan Ekrem Yüce ayrıca bahçe, araç, halı yıkama gibi faaliyetlerde şebeke suyunu kullanılmaması yönünde Sakaryalılara uyarıda bulunarak, "Su kullanımına dikkat etmek mecburiyetindeyiz. Su bizim en büyük milli servetlerimizden biridir. Bu sebpele daha çok dikkat edelim, istaftan mutlaka kaçınalım. Suyu ihtiyacımız kadar kullanmalıyız. Sapanca Gölü'nün tüm güzelliklerini koruyarak gelecek nesilllere aktarılması hepimizin vazifesi ve ciddi bir sorumluluktur. Bahçe, araç, halı yıkama gibi faaliyetlerde şebeke suyu asla kullanmamalıyız. Suyumuzu daha bilinçli tüketmeliyiz." dedi.

Başkan Yüce Sapanca Gölü ile ilgili ise şu bilgiyi verdi:

"Malumunuz küresel ısınma nedeniyle yağışlar azalıyor, 2020 yılı yağış miktarı oldukça düşük gerçekleşti. Uzmanlar 2021 yılı yağış oranlarının da geçtiğimiz seneler altında olacağı konusundaki öngörüleri ve de tembihleri var. Şehrimizin en önemli su kaynağı Sapanca Gölü'nün ve gölü besleyen kaynaklarının kalitesini düzenli olarak kontrol ediyoruz. Etrafında yapılaşma olmaması için sıkı bir şekilde denetimlerimizi arttırıyor ve sürdürüyoruz. Sapanca Gölü'nün çevresi sürekli temizlenmektedir. Sapanca'dan alınan sularımız, Hızırilyas Arıtma Tesisi'nde işlenerek en az kayıpla vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Akçay Barajı ile alternatif içmesuyu kaynaklarımızın da son aşamasına geldik."