Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Başkan Yüce, küresel ısınmanın artmasıyla Türkiye’de su sıkıntılarının arttığını belirtti.

Başkan Yüce, “Artık hepimizin malumu küresel ısınma sebebiyle dünyada bazı iklim değişiklikleri yaşanıyor. Bu değişiklikler sonucunda mevcut ekosistemde bazı aksaklıklar ya da sıkıntılar baş gösteriyor. Bu sıkıntılardan biri de kuraklık sıkıntısı. Afet ve kuraklık elbette insanoğlunun ne zaman yaşanacağını bilmediği şeyler. Biz de hamdolsun göreve geldiğimiz günden beri su kaynaklarımız üzerinde hassasiyetle durduk. Sakarya’nın ana su kaynağı biliyorsunuz Sapanca Gölü. Gölümüzü korumak, doğal mirasımızı gelecek nesillere aktarabilmek için Akçay Barajı çalışmalarına ağırlık verdik. İnşallah Akçay, Sapanca’nın alternatifi olacak ve gölümüzü koruyacağız. Yine ilerleyen yıllarda su sıkıntısı yaşanabilecek ilçelerimizde sondaj kuyularını açtık. Rahatlıkla söyleyebilirim ki kısa vadede şehrimizde herhangi bir su yetersizliği söz konusu değildir. Fakat inşallah tüm Sakarya olarak hep birlikte suyumuzu koruyalım, israftan kaçınalım” dedi.

Sakarya’nın kuraklık ile savaşında önemli adımlar attıklarını söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’da ki su ihtiyacımızın önemli bir kısmı Sapanca Gölünden sağlanmaktadır. 3 farklı baraj da şehrimizin su ihtiyacına destek olacaktır. Bunlardan ilki Akçay Barajıdır. Sapanca Gölüne yüzde 60 oranından alternatif olabilecek içmesuyu kaynağı oluşturması amacıyla inşa edilmiştir. Sapanca Gölünden beslenen nüfusumuzun yaklaşık yüzde 60’ının içmesuyu ihtiyacı da karşılanacaktır. İkinci olarak Ballıkaya Barajı ile 8 ilçemize su sağlamış olacağız. DSİ tarafından Sakarya ve Kocaeli illeri için Mudurnu Çayı üzerinde yapımı devam eden Ballıkaya Barajının yüzde 58’i Sakarya’ya tahsis edilecektir. Barajın inşaatının yüzde 95’i tamamlanmıştır. Üçüncü Baraj ise Çamdağı’dır. Çalışmalarımız hala devam etmektedir. Projenin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimizin su ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacak olan bu baraj DSİ ise onay aşaması tamamlanarak protokol aşamasındadır.”