Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hızırilyas Su Yönetim Merkezi’ni ziyaret ederek gerçekleştirilen çalışmalar hakkında SASKİ Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Cinal ve ilgili daire başkanlarından bilgiler aldı. 2019 yılının Mart ayında yüzde 58 seviyelerinde devralınan ve Başkan Yüce’nin göreve gelmesinin ardından 20 aylık sürede yoğun bir çalışma ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum’un ekonomik destekleriyle yüzde 50’sinin kaynağını temin ederek devreye alınan Akçay Barajı’ndan gelen suyun test üretimlerine başlandı. Son teknoloji cihazlar ve deneyimli personel ile gerçekleştirilen test aşamaların tümünü yerinde inceleyen Başkan Yüce, mesai arkadaşlarına kolaylıklar dileyerek gerçekleşen çalışmaların hayırla sonuçlanması dileklerinde bulundu.

Akçay Barajı’ndan gelen suyun test aşamalarında sona gelindi
Sapanca Gölü’ne içmesuyu konusunda alternatif olacak Akçay Barajı’ndan gelen suyun test aşamalarında sona geldiklerini ifade eden Başkan Yüce, “ Göreve geldiğim 31 Mart 2019 tarihi itibariyle Akçay Barajı’nın tamamlanması için var gücümüzle çalıştık. Çok şükür 20 aylık bir sürede tamamlayıp su tutma işlemini gerçekleştirdiğimiz barajın bugün suyunu kullanmak için inşaat yapımı ve son aşamasını inceledik. Hızırilyas Arıtma Tesisi’nde gerçekleştirilen tüm aşamaları yakından takip ettim. İnşallah test aşamaları tamamlandıktan sonra Akçay Barajı’nın temiz suyunu en kısa zamanda Sakaryalıların kullanımına sunacağız. Yapılan çalışmalar sonucunda şehrimizin göz bebeği olan Sapanca Gölü’nün de ömrünü uzatarak gelecek nesillere en sağlıklı şekilde miras bırakacağız” dedi.

“Suyun değerini biliyor ve yatırımlarımızla bunu ispatlıyoruz”
Hızırilyas Su Yönetimi Merkezi’nin bulunduğu bölgeye kazandırılan laboratuvarın son aşamalarında da incelemelerde bulunan Başkan Yüce, “Yüzde 90 seviyelerinde tamamladığımız laboratuvarın son aşamalarına geldik. Bin 720 metrekare alan üzerinde inşa ettiğimiz laboratuvar binamız tamamlandığında Marmara Bölgesi’nin en kapsamlısı olacak. Son teknoloji cihazlar sayesinde suyun tüm aşamalarını daha da yakından takip edeceğiz. Tamamladığımız projeler sayesinde Sakarya’nın doğasına, suyuna ve ekonomisine katkılar sağlanacaktır. Ülkemizin kuraklıkla mücadele ettiği bu günlerde suyun değerini daha çok anlıyor ve yatırımlarımızla bunu ispatlıyoruz. Rabbim çalışmalarımızda kolaylıklar sağlasın” ifadelerinde bulundu.