Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Yağlı Güreş Birliği Kasım Meclis Toplantısına katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye ve Yağlı Güreş Birliği Başkanı Yücel Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı buluşmada meclis üyesi belediye başkanları, Güreş Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Taşçı, Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim, federasyon üyeleri, şampiyonlar yer aldı. Başkan Yüce, alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, planlamaları değerlendirdi.

Spor yaşamı disipline eder

Toplantıda hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Hepimiz ömürlerimiz boyunca birilerine dokunacak, bir şeyleri değiştirecek bir amaca hizmet etmek adına çabalıyoruz. Bize emanet olan bedenlerimiz ve sağlığımızı son nefesimize kadar en güzel şekilde korumamız gerekiyor. Beden ve ruh sağlığımızı korumamızın en önemli yolu da spor yapmaktır. Spor yapmak hem beden terbiyesi hem de toplum bilincini oluşturur. Spor yapanlar, hayatlarını bir disiplin içerisinde yaşarlar. Gerek bireysel gerek takım sporları fark etmeksizin sporun temelinde yatan bir ahlak bilinci vardır.

Sakarya dünya organizasyonlarına ev sahipliği yapıyor

Sakarya’nın uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yaptığını söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Geçtiğimiz ay BMX Dünya kupasına ev sahipliği yaptık. Şehrimiz için büyük bir gurur vesilesi oldu. Çocuk, genç, yaşlı herkes büyük bir coşkuyla yarışmayı izledi. Gördük ki spor bizi birbirimize kenetleyen, birlik beraberliğimizi güçlendiren bir faaliyet. Hele yüzlerce belki de binlerce yıllık bir birikimin, kuralların ve kültürün yansıması olan geleneksel sporlar bunun en önemli örnekleri.

Birliğimiz önemli bir görev üstleniyor

Başkan Yüce, “Geleneksel sporlarımızı izlemek şanlı geçmişimize götürüyor. Gururlandırıyor, yiğitlik duygumuzu kamçılıyor. Tüm dünya biliyor ki güreş bizim sporumuz ve bu sporda sırtını yere getiremeyeceğimiz kimse yok. Daha yeni yeni yürümeyi öğrenmiş her çocuk güreşi bilir. Biz bu sporu bir oyun olarak öğretiriz çocuklarımıza. Kültürel kodlarımızın ve geleneğimizin sporla varlığını devam ettirmesi çok önemli. İşte buradan baktığımızda birliğimizin ne denli önemli bir görev üstlendiği görülecektir. Birliğimizin faaliyetleri sayesinde ulusal ve uluslararası müsabakalarda kültür taşımacılığı vazifesini yerine getireceğiz. Yeni sporcular yeni şampiyonlar yetiştireceğiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin sporu tanımalarına sebep olacağız.”

Ata sporunu gelecek nesillere aktaracağız

Başkan Yüce, sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Organizasyonlar sayesinde turizme ve dolaylı olarak ekonomik canlanmaya katkı sağlayacağız. En önemlisi de ata sporumuzu geleneğimizi gelecek nesillere aktaracağız. Birliğimizin yapabileceklerine olan inancımızı yitirmeden, gayretle çalışacağımıza; ata sporumuzu ve kültürümüzü dünyaya tanıtarak genç nesillere layıkıyla emanet edeceğimize inşallah eminim. Dünyaya nam salmış Koca Yusuf’lar, Kel Aliço’lar, Adalı Halil’ler, Kurt Dereli Mehmet’ler yetiştirecek ve dünyaya Türk gibi kuvvetli olmak sözünü unutturmayacağız inşallah.”