Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti Arifiye İlçe Kongresi’ne katıldı. Arifiye’de bir tesiste gerçekleştirilen buluşmada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, teşkilat mensupları, STK temsilcileri ve partililer yer aldı. AK Parti Arifiye İlçe Kongresi’nin ardından Adnan Akbaş görevi Ali Başar’dan devraldı. 

"DAVANIN NEFERİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Arifiye İlçe Başkanlığı görevini Adnan Akbaş’a devredecek olan Ali Başar, kongrenin açılış konuşmasını yaptı. Başar, “AK Parti 2023, 2053 ve 2071 hedefleri olan çok büyük bir kitle hareketidir. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz demeden çalışan yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yenilenen teşkilatımızla bu davanın neferi olmaya devam edeceğiz. Hayatta değişmeyen tek şeyin değişim olduğu bilinciyle bayrağı devrediyoruz. Yeni seçilecek başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Kongremizin ilçemiz, ilimiz ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

"AK PARTİ'NİN SÜRÜKLEYİCİ GÜCÜ TEŞKİLATLARIDIR"
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise AK Parti’nin en büyük referansının 19 yıldaki hizmet ve yatırımları olduğunu dile getirerek, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir döneme giriyoruz. Yenilenen teşkilatlarımız yine AK Partimizin sürükleyici gücü olacaktır. İktidarımızın memleketimize kazandırdıkları belli. Ülke olarak çok yol kat ettik. İlçemizde de yüzde 6 yıllık nüfus artışı ile Arifiye artık tercih edilen bir yer olmaya başladı. Destekleri dolayısıyla Genel Başkan Yardımcımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.”

BAŞKAN YÜCE TEŞEKKÜR VE BAŞARI DİLEDİ
AK Parti Arifiye İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Bugüne kadar ilçe başkanı olarak görev yapan Ali Başar ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bayrağı devralacak olan Adnan Akbaş ve yönetimine başarılar diliyorum. Demokrasimizin bel kemiği olan kongrelerimizi ‘İnandığın Yolda Yürü’ anlayışıyla sürdürüyoruz. İnandığımız bu yolda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde daha güzel yarınlara ulaşmak için kutlu bir yürüyüşteyiz. Hizmetkarı olduğumuz ülkemizin kalkınması, milletimizin refahı için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

KÜREK VE KANO PARKURU MÜJDESİ
Arifiye’de hizmetlerin devam ettiğini belirten Başkan Ekrem Yüce, “24 bin 290 ton asfalt çalışması, 5 bin 517 metrekare kaldırım yenileme çalışması gerçekleştirdik. İlçe merkezine alternatif oluşturacak duble yol projesinde altyapı çalışmalarını tamamladık. 2 kilometrelik bölünmüş yolu inşallah hızla kullanıma sunacağız. Türkiye’nin ilk ve tek kano parkuru projesi olan Arifiye Mollaköy Kürek ve Kano Parkuru Projesi hayata geçireceğiz. 253 hektarlık alanda yapılacak olan projeyi Gençlik ve Spor Bakanlığımıza sunduk. Bakanımız Mehmet Kasapoğlu da ne gerekiyorsa yapılacağının müjdesini verdi ve hemen altyapı işlemleri başladı. İstimlak çalışmalarını biz üstleneceğiz ve 15 milyonluk bir istimlak yapacağız.  Hayırlı olmasını diliyorum. Genel Başkan Yardımcımıza, milletvekillerimize katkıları dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

KESİNTİSİZ İÇMESUYU
“Arifiye’de sağlıklı ve kesintisiz içme suyu için yeni hatlar inşa ediyoruz. İçme suyu yetersiz olan Arifiye Kemaliye,  Kışlaçay, Boğazköy, Çınardibi Mahalleleri’ne sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin edeceğiz. Projenin ilk etabında 14 kilometrelik kısmı tamamladık. 5 kilometrelik kısımda ise imalatlar başladı. İnşallah hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim kongremizi hayırlı, çalışmalarımızı bereketli eylesin.”

NEREDEN NEREYE
AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, “Hamdolsun kongrelerimizi çok güzel bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Hep birlikte bir salgınla mücadele ediyoruz. Çok şükür Sakarya’da rakamlar iyi. Sağlık çalışanlarımız kararlılıkla mücadeleyi sürdürüyor. Ancak biz tedbiri elden bırakmayacağız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edeceğiz. Biz; kongrelerimizde bu hassasiyeti taşımaya devam ediyor ve inandığımız yolda yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. 19 yıldır ülkemizin, şehrimizin nereden nereye geldiğini biliyoruz.”

ÇALIŞMALARDA KARARLILIK VURGUSU
AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, “Arifiye ilçe kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Teşkilatımızda görev yapan dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Görevi devralacak Adnan Akbaş ve yönetimine başarılar diliyorum. İnşallah tüm teşkilatımızla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza en iyi desteği sunmaya devam edeceğiz. Sakaryamızı daha ileriye taşımak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. İl teşkilatı olarak üye seferberliği başlattık. 158 binlerdeyiz, inşallah yılsonuna kadar 200 bin rakamına ulaşacağız. Gayret gösteren tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

"AK KADROLARLA GELECEĞE YÜRÜYORUZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Kongremiz hayırlı olsun. Görevi devreden Ali Başar’a teşekkür ediyor, Arifiye İlçe Başkanlığı görevine gelen Adnan Akbaş’a ve yönetimine başarılar diliyorum. Güzel işlere imza atacaklarına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ve ilçe belediye başkanlarımıza hizmetleri dolayısıyla şükranlarımı sunuyorum. Gece gündüz demeden çalışan, bu şehre hizmet etmek için fedakârlık gösteren herkese minnettarız. İnandığımız yolda yürüdüğümüz için ne mesai mefhumu gözetiyoruz ne de kararlılık ve inancımızdan geri adım atıyoruz.”

"BİZİM İŞİMİZ HİZMET"
Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, “Sabah kongre için yoldayken Kadın Doğum Hastanemizi gördüm. Biraz ilerleyince Büyükşehir Belediyemizin SGK Köprülü Kavşak projesi için çalışmaların sürdürüldüğünü müşahade ettim. Hemen Arifiye’nin girişine yeni bir duble yol kazandırılması için hazırlıklar devam ediyor. Şehir Hastanesi’nin birkaç ay içerisinde yatırım programına alınacağını Bakanımız Fahrettin Koca açıkladı. Kano ve Kürek parkuru yine Arifiye’de yapılacak. Tankpalet çalışıyor. İlk yerli tankın üretildiği yerin adı Arifiye’dir. Biz işimize bakıyoruz. Bizim işimiz hizmet. İnandığımız yolda yürümenin neticesidir bu.  Daha güzel işler, daha güzel hizmetler Arifiye ile Sakarya ile buluşacak” diye konuştu.