HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında Başkan Ekrem Yüce, Akçay Barajı'nın son durumunu aktardı. 

Barajda doluluk oranının yüzde 100 seviyesine geldiğini açıklayan Başkan Yüce, "Akçay Barajı'nın kısım kısım devreye alma çalışmaları başladık. 47 kilometre hattın yüzde 83'ü testleri tamamlandı. Geriye kalan yüzde 13'lük kısmın testleri ise bu hafta sonu tamamlamaya gayret göstereceğiz ve devreye alacağız. Bu aşamadan sonra ise bu ay sonu itibariyle inşallah enerji bakanlığından HES'den enerji üretimine başlamak üzere gerekli izinleri almak üzere 4 kurumdan izinlerimiz geçti." dedi.

Akçay Barajı'nın toplam 215 milyon liraya mal olduğunu belirten ve katkılarından dolayı Zeki Toçoğlu'na da teşekkür eden Başkan Ekrem Yüce, "Yüzde 58 düzeyinde aldığımız Akçay Barajı çalışmaları toplamda 100 milyon TL civarında bir nakdide biz sağlamış olduk. Toplam 125 milyon TL harcanmıştı, ilave 100 milyon TL bizim harcamamız oldu. 215 milyon TL'ye mal olan barajımız inşallah hizmet vermeye başlayacak. Tüm katkı sunanlara ve Zeki Toçoğlu kardeşimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.