//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ocak ayı meclis toplantısında 18 bin metre karelik alana inşa edilen Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ile ilgili son durumu aktardı.

Proje maliyetinin 13 milyon 235 bin 978 lira olduğu belirten Başkan Yüce, hayvan hastanesinin 2 ay içerisinde hizmete açılacağını da sözlerine ekledi.   

Çalışmalarında sona gelinen merkezde sokak hayvanlarının burada şifa bulacağını belirten Başkan Yüce, "Cumhurbaşkanımızın bu konuyla ilgili bazı talimatları oldu. Şükürler olsun biz 1 sene önce bu talimatı almış gibi işlemleri başlattık. 18 bin metrekare bir alana inşa edilecek. Türkiye'nin en büyük, en mükemmel bir hayvan hastanesini ve sokak hayvanları rehabilitasyon merkezini ve doğal yaşam alanını oluşturmak için kolları sıvadık. Projemiz inşallah 2 ay içinde tamamlanacak ve hizmete girecektir. Bazı bölümler bitti ve şuanda hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Mart veya Nisan'da inşallah sistem tamamen oturacaktır ve faaliyete geçecektir. 

Proje çalışmaları 10 Haziran 2021 tarihinde başlamıştır. Toplam maliyeti 13 milyon 235 bin 978 lira olması tahmin edilmektedir. Projemiz için şuana kadar 6 milyon TL'sini aktardık. Projemiz inşallah bahsettiğim gibi Mart ayı içerisinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.