Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen İl Ormanı Tabiat Parkı’nda yürütülen çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Pandemi nedeniyle evlerinde kalan vatandaşların pandemiden sonra sevdikleriyle doğanın içinde vakit geçirebilmeleri için alanda yenileme çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini ifade eden Başkan Yüce, yenilenen İl Ormanı Tabiat Parkı’nın Sakaryalıların yanı sıra şehir dışından gelen misafirler tarafından da yoğun bir ilgi göreceğinin altını çizdi.

Bölgenin gözdesi olacak

Mesire alanında devam eden çalışmaların yakından takip ettiğini ifade eden Başkan Yüce, “ Şehrimize yenilenen yüzü ile tekrar kazandıracağımız İl Ormanı Tabiat parkı sayesinde vatandaşlarımıza hem yeni bir sosyal alan kazandırmış olacağız hem de Sakarya’nın turizmine önemli bir katkıda bulunacağız. Mesire alanında bulunan ve misafirlerin konaklayabileceği bungalov evlerin tadilat çalışmaları devam ediyor. Aynı zamanda çevre düzenlemesi çalışmaları, alan içerisinde bulunan sosyal tesislerin yenilenmesi çalışmaları da ekiplerimiz tarafından titizlikle yürütülüyor. Bölgenin görünümüne yakışır bir şekilde boyanan mangal yapma alanlarını da yeniledik. Çalışmalarımızı doğaya zarar vermeden ve estetik yapıyı bozmadan yürütüyoruz. Başlattığımız yenileme çalışmaları kapsamında mesire alanının yollarını da yeni görünümüne kavuşturacağız. Devam eden çalışmalarımız tamamlandığında ise yeni yüzüyle İl Ormanı Tabiat Parkı’nı bölgenin gözdesi haline getirmiş olacağız” dedi.

Doğa ile en güzel şekilde kavuşacaksınız

Projenin Sakarya’ya çok yakışacağını vurgulayan Başkan Yüce, “ Salgın sürecinde doğanın kıymetini insanoğlu olarak bir kere daha anlamış olduk. Bu süreçte uzak kaldığımız doğayı sizlerle en güzel şekilde buluşturmak için çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Doğanın tüm renklerine aynı anda şahit olabileceğiniz ve temiz havanın keyfini çıkartabileceğiniz alanımızı inşallah en kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Şehrimize bir proje daha kazandırmanın sabırsızlığı içerisindeyiz. Rabbim vatandaşımıza hizmet yolunda çalışmalarımızı kolaylaştırsın inşallah” ifadelerinde bulundu.