Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘İtfaiye Haftası’nda Demokrasi Meydanı’nda düzenlediği çeşitli etkinliklerle minik öğrencilerle buluştu. Şehit Gülşah Güler Anaokulu ve Şehit Ahmet Akyol ilkokulundan toplan 63 öğrenci ilk olarak yangın ve kurtarma esnasında kullanılan araçlar hakkında bilgiler aldı.

Minikler uygulayarak öğrendi

Minik itfaiyeciler özel olarak hazırlanmış olan parkurda ilk önce İtfaiye erleri tarafından İtfaiyecilik hakkında önemli bilgiler öğrendiler. Araç ve gereçlerin ardından ekipmanların da ne denli önemli olduğunu gören minikler, parkur içerisinde bulunan hortum taşıma ve çekiçle takoza vurma gibi eğitimleri uygulamalı olarak yerine getirdi. Gün boyunca Demokrasi Meydanı’nda öğrencilere eğitim sunacak itfaiye ekipleri vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlendi.

Konuyla ilgili İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “İtfaiye Haftası’nda geleceğimiz olan çocuklarla buluşarak bu haftayı daha da anlamlı kıldık. Tüm öğrencilerimize hayatları boyunca başarılar diliyor, tüm meslektaşlarımıza kolaylıklar diliyoruz” denildi.

İtfaiyecilik haftası kutlu olsun

25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘İtfaiye Haftası’nı kutlayan ve itfaiye teşkilatının tüm çalışanlarına kolaylıklar dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için mesai mefhumu gözetmeden büyük bir özveri ile çalışan teşkilatımızın İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyorum.

Şehrimizde olası afet durumlarında etkin bir şekilde hareket eden, afetlere karşı her daim teyakkuz halinde olan teşkilatımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Sizlere güveniyoruz. Araç filosu, son teknoloji ekipmanları ve güçlü donanımlarıyla göreve her zaman hazırız. Allah ülkemizi, milletimizi ve hemşehrilerimizi her türlü felaketten korusun” dedi.