Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Birlik Vakfı Sakarya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Kariyer Buluşmaları’ konulu programa katıldı. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra; Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Arif Alperen Akkaya, Genç Birlik Sakarya Başkanı Ömer Özcan, Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, SASKİ Teftiş Kurulu Başkanı Naci İris, MTTB İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, TÜGVA İl Temsilcisi Murat Selim Deveci, Büyükşehir İnsan Kaynakları Daire Başkanı Mahmut Balta, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Rahmi Can Şeşen, Birlik Vakfı Üyeleri katıldı. Gençlerle bir araya gelerek hayat mücadelelerini, yaşanmışlıkları ve tecrübelerini paylaşan Başkan Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı ufukla gençlere destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarını tüm imkânları seferber etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Yeteneğimizi bulacağız ve onu geliştirmek için çalışacağız

Gençleri selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Programımızın ismi Kariyer Buluşmaları. Bu noktada cevabını belki de ömrünüz boyunca arayacağınız bir soru sorarak konuşmama başlamak istiyorum. Dünyada şu an 8 milyara yakın insan var. Bizden evvel kim bilir kaç kişi gelip geçti bu dünyadan. Bizden sonrakiler ne kadar olacak bilemiyoruz. Bu kadar kişi arasında her insan özeldir. Hepimiz kimseye benzemeyen, biricik olan insanlarız. Elbette Allah’a kulluk etmek için yaratıldık ancak bizim kulluğumuz onun şanını yüceltmez ya da bizim kulluktaki eksikliklerimiz onun şanına zarar vermez. O halde bizi bu kalıp ve bu düşünceyle yaratan ve bizi biricik kılan Allah’ın bizden beklediği bir şey var demektir. Bu kadar insan arasında +1 olmamızın bir sebebi var. Öncelikle kendimize bunun sebebini soracağız. Allah’ın bizi neden +1 olarak yarattığını keşfedeceğiz. Belki de ömrümüz boyunca bu sorunun cevabını arayacağız. İstidadımızı yani yeteneğimizi bulacağız ve onu geliştirmek için çalışacağız.

Davamızı tüm hassasiyetiyle sürdüreceğiz

Başkan Ekrem Yüce, “Bizden öncekilerin davamız uğruna canından, kanından, ailesinden, işinden gücünden fedakârlık ederek surda açtıkları gedikten ilimle ve irfanla gireceğiz ve mukaddes davamızı hedefine ulaştıracağız. Kendimizi geliştirecek, kalifiye adamlar olacağız. Çok şükür bugün eğitim çok kolay. İlkokuldan lisansüstü eğitime kadar tüm aşamalar ücretsiz ve isteyen herkese açık. Binlerce enstitü bilimsel ve toplumsal çalışmaları destekliyor. Artık savunma sanayinden yerli otomobile, aktif dış politikadan yerli ekonomiye her alanda surdaki gedikten giriyor ve girmeye devam ediyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanımızın açtığı ufukla size desteğe devam edeceğiz

Açıklamalarını sürdüren Başkan Yüce, “Hakikat davasında mücadele etmek, kendisini geliştirmek isteyen tüm kardeşlerimize kapımız her zaman hazır. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı ufukla sizlere destek olmak için elimizden ne geliyorsa seferber ediyoruz ve seferber etmeye devam edeceğiz. Biz mücadele ederek davamızı bugünlere getirdik. Bundan sonra bayrak sizlerde. Kutlu davamızı yarınlara muzaffer bir şekilde taşımak sizin işiniz. Size duyduğumuz inancı, sizin için sağladığımız destek sözünü yeniliyor ve sizleri muhabbetle kucaklıyorum” dedi.