Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Arifiye mevkii Sakarya Nehri kenarında atıl durumda bulunan 500 dekarlık alanda olgunlaşmış olan endüstriyel kenevirlerin hasat işlemlerini gerçekleştirdi. Geçen yıl Alancuma’da atıl durumda bulunan 100 dekarlık alanda gerçekleştirilen endüstriyel kenevir ekiminden güzel sonuçlar aldıklarını belirten Başkan Yüce, “2022 yılında da Allah izin verirse sözleşmeli üretim modelini yani üreticilerimiz sözleşmeli üretim modeliyle kenevir üretim alanlarını genişletmek istiyoruz” dedi.

Endüstriyel kenevir ile başarılısı sonuçlar aldıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “2020 yılında Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle ve değerli bakanımızın katkılarıyla Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak endüstriyel kenevirin ekimi ve dikiminin yetkisini aldık. Bu yetkiyle beraber geçen sene yani 2020 yılında yüz dekar civarında bir alanda ekimini gerçekleştirdik ve başarılı bir sonuç aldık. Bu sonuçlar itibariyle tohumlarından doğal, organik kenevir yağı üretimini gerçekleştirdik. 2021 yılında bu rakamı yükselttik beş yüz dekar civarına çıkardık. Bu senenin mayıs ayı içerisinde bulunduğumuz alanda beş yüz dekar endüstriyel kenevir ekimi gerçekleştirdik. Başarılı sonuçlar aldık. Bu kenevirin hem ülkemize hem de şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Açıklamalarını sürdüren Başkan Yüce, “Allah nasip ederse 2022 yılında sözleşmeli üretim modeliyle kenevir ekim alanlarını genişletmek istiyoruz. Her türlü imkânı; tohumunu, gübresini ve bütün ihtiyaç duyulan alet edevat ve gereçleri Büyükşehir olarak karşılayıp tekrar ürettikleri ürünleri yine büyükşehir olarak almayı garantileyerek böyle bir alanı genişletmek istiyoruz. Bu alanla birlikte yeni bir gelir kapısı açılmış olacak. Malum bizim iki ana temel felsefemiz var. Bunlardan bir tanesi bulunduğumuz şehrimizin gelir düzeyini arttırıcı yatırımlar yapmak. İkincisi yaşadığımız şehirde beraber yaşadığımız insanların yaşam standardını yükseltmek” dedi.

Başkan Yüce, “Şehrimizin altyapısı, üstyapısı, değişik sektörlerde faaliyetler, gelir getirici faaliyetler, üreticilerimizi desteklediğimiz faaliyetler, üreticilerimize destek verdiğimiz faaliyetler ve bunlarla birlikte üreticilerimizin elde ettikleri ürünleri aldığımız faaliyetler gibi her alanda büyükşehir belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu güne kadar hiçbir konuda aksaklık yapmadan çalışmalarımızı tamamladık. Bugün hepimizle beraber inşallah yine kendi alanımızda, kendim ektiğim kenevirleri yine birlikte hasat etmek için çalışmalarımızı başlatıyoruz. Ben mucizevi bitki olan, kullanılmadığı alanın olmadığı, her sektörde kullanılabilen, bütün sektörler için önemli bir bitki olan, her sektöre büyük bir ivme kazandıran bu mucizevi bitkinin hasatını başlatıyoruz. Sakarya’dan bütün ülkeme sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.