Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda milli okçu Mete Gazoz, klasik yay bireysel kategori finalinde İtalyan Mauro Nespoli’yi mağlup ederek okçulukta Türkiye’ye tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını getirmişti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireysel kategorisinde altın madalya kazanan Okçu Mete Gazoz'u telefonla arayarak tebrik etti. Mete'yi telefonla arayan Başkan Ekrem Yüce, milli sporcuyu başarısından dolayı tebrik ederek, kendisini ağırlamak için Sakarya'ya beklediğini ifade etti.

Başkan Yüce, "Yiğidimiz, baş tacımız tebrik ediyorum, yürekten kutluyorum. Sakaryalıymışsın, özelikle sizi burada ağırlamak için Sakarya'ya bekliyorum inşallah. Bizim de burada okçuluk kulübümüz var. Seni onlara danışman yapalım, haftada bir gün bize zaman ayırırsın, okçuluk kulübümüze danışman olursun ve Sakarya'da bir bağ kuralım. Oradaki işlerin devam eder, ayrıca burada da bir bağ kurmuş oluruz. Geldiğinde bunları değerlendirelim. Seni ve bütün aileyi tebrik ediyorum, kutluyorum, en kısa zamanda sizi Sakarya'da ağırlamak istiyorum. Yürekten tebrikler, iyi ki varsın, sağ olasın, ülkemizin gururusun." ifadelerini kullandı.

Milli Okçu da Başkan Ekrem Yüce'ye teşekkürlerini iletti.