Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği 2021 Yılı 1. Meclis Toplantısına katıldı. İstanbul’da birliğe üye belediye başkanları ve temsilcilerinin iştirak ettiği toplantıda Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığına Tahir Büyükakın yeniden seçildi. Başkan Yüce, toplantıda alınan kararların hayırlı olmasını temenni ederek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükakın’ı tebrik etti. Yüce, toplantının ardından Marmara Belediyeler Birliğinin uluslararası organizasyonu olan ve 1-2-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek Marmara Uluslararası Kent Forumuna (MARUF) ilişkin değerlendirmelerini de paylaştı.

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI
1-2-3 Ekim tarihlerinde ‘Çözüm Üreten Kentler’ mottosuyla düzenlenecek Marmara Uluslararası Kent Forumunun (MARUF) bilgi ve tecrübe paylaşımı için çok önemli olduğuna değerlendirmelerinde yer veren Başkan Ekrem Yüce, “İlk katıldığımızda da MARUF organizasyonunun çok önemli olduğunu ifade etmiştim. Harika bir organizasyon. Bilgi ve tecrübenin yanı sıra kültürel anlamda da önemli paylaşımlar yapılıyor. Ülkemizin farklı şehirlerinin yanı sıra onlarca ülke de bu platformda yer alıyor. Bu vesileyle bir kez daha katkı sunabilecek herkesi davet ediyorum” dedi.

YENİ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞLARI GELİŞECEK
‘Çözüm Üreten Kentler’ mottosunun pandemi özelinde bakıldığında çok önemli olduğuna işaret eden Başkan Ekrem Yüce, salgının kentlerde yeni bakış açılarının geliştirilmesi gerektirdiğinin altını çizdi. Yüce, “Küresel salgın kentlerde sadece belli alanlarda değil, tüm alanlarda yeni hamlelerin yapılmasını, her şeyin gözden geçirilmesini zaruri kıldı. Tüm paydaşlarımızla yeni bir bakış açısı geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Bugün baktığımızda tüm alanların pandemiden etkilendiğini söyleyebiliriz. İnşallah salgının etkilerinin ortadan kalkmasıyla yeni bir belediyecilik anlayışı ile şehirlerimize hizmet sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.