Pamukova ilçesine bağlı Gonca (Mesruriye) Mahallesinin 150 yıllık içme suyu ve tarımsal sulama suyu hasreti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Mahalle Muhtarı Şaban Özzaim’in çalışmaları ile son buluyor.

Gonca Mahallesi sakinleri, 150 yıllık tarihlerinde, önce su ihtiyaçlarını evlerinin ve bahçelerinin önüne açtıkları kuyulardan sağlayan, daha sonra derelerden bent yaparak mahallerine getirdikleri su ile su ihtiyaçlarını gideriyordu. Mahalle Muhtarı Şaban Özzaim’in, sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Yüce’ye iletmesi sonrası, Başkan Yüce, SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci’ye sorunun çözüşmesi için talimat verdi. Başkan Yüce’nin talimatı sonrası, sorunu yerinde görmek için SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci ve beraberindeki ekip Gonca Mahallesine gitmek üzere harekete geçti.

Geçtiğimiz gün Gonca Mahallesine giden SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci, İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Mesut Özkan, SASKİ Pamukova Şube Müdürü Mehmet Akarsu ve beraberindeki ekibi, mahalle muhtarı Şaban Özzaim ile azalar karşıladı. Gonca Mahallesi ve Kıranyurt yaylasında, mahalle çevresindeki su kaynaklarında incelmelerde bulunan heyet, içme suyu ve tarımsal sulama suyu ihtiyacının giderilmesi için çalışma başlattı.

Mahallesinin eksikliklerini Büyükşehir Belediyesinden ve SASKİ’den aldığı desteklerle bir bir çözeceklerini, görevini köylülerin beklenti ve talepleri doğrultusunda sürdürmeye çalışacağını ifade eden Gonca Mahalle Muhtarı Şaban Özzaim, “Köyümüzün ve Kıranyurt Mahallemizin içme suyu ve altyapı konusunda çözülemeyen eksikleri vardı. Bu eksiklerin giderilmesi acil hale gelmişti. Bu esiklerimizin çözülmesi için Ekrem Yüce Başkanımıza müracaat ettik. Görevli bir ekip beklerken sürprizle karşılaştık. Beklenen ekiple birlikte SASKİ Genel Müdürü İlyas Demirci’yi görünce duygulandık. Bir kurumun genel müdürünün köyümüze kadar gelmesi bizlere onur ve şeref verdi. Ayrıca İlçe İşletmeler Dairesi Başkanı Mesut Özkan ve SASKİ Pamukova Şube Müdürü Mehmet Akarsu’nun da köyümüze gelmeleri, şahsımı ve köy halkını çok memnun etti. İçme ve kullanma suyu ihtiyaçlarımızın neler olduğunu yerinde ve birlikte tespit ettik. Köyümüz ve çevresindeki su kaynakları ve ihtiyaçların nasıl çözülebileceğini konuştuk. Sayın Genel Müdürümüz ihtiyaçlarımızın giderilmesi için yerinde talimatlar verdi. Bu çalışmaların hepsinde bizlere destek olan Başkanımız Ekrem Yüce’ye şahsım ve köy halkım adına çok teşekkür ediyorum. " dedi.

Pamukovahalk.com