ORTAK AÇIKLAMA 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Geyve İlçe Başkanı Gürkan Kar,  İYİ Parti Geyve İlçe Başkanı Yusuf Baran, Saadet Partisi (SP) Geyve İlçe Başkanı Fikret Özer, DEVA Partisi; Murat Demir ve Yeniden Refah Partisi (YRP) Geyve İlçe Başkanı Halil Gül, ilçede devam eden meydan projesi ile ilgili ortak açıklamada bulundu. İlçe başkanlarının yaptığı ortak açıklama şöyle; “Büyükşehir Belediyemizin ilçemizin gelişimi, güzelleşmesi için başlatmış olduğu "Geyve Meydan Projesi"ni önemsiyor ve olumlu karşılıyoruz. Şehirler, tarihsel gelişim sürecine bağlı olarak kültürlerini ve toplumsal değerlerini geleceğe taşıdığı sürece kabul görürler.  

UYGUN OLMAYACAKTIR
Bu anlamda ilçemizin en değerli ürünü "Ayva"nın geniş kitlelerce bilinmesi ve tanıtılması, çiftçilerimizin emeklerinin karşılığını, hak ettiği değeri alması bir gerekliliktir. Ancak; Geyve Meydan Projesi'nde bir değeri öne çıkarırken, bir başka değeri arka plana atarak önemsizleştirmek ilçemizin tanıtımı ve kamuoyundaki itibarı açısından uygun olmayacaktır. Milli Mücadele'de büyük yararlılıklar ortaya koyan Geyve halkının, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e olan saygısı ve vefasının bir göstergesi olarak 60 yıl önce Geyve Meydanı'na yaptırdığı Atatürk Anıtı'nın yerine, Ayva Temalı bir heykelin getirilmesini doğru bulmuyoruz. 

ANLAMLI VE YERİNDE
Geyve'nin tanıtımına katkı sağlayacak Ayva temalı heykelleri ilçemizden geçen Uluslararası D-650 Karayolu kenarına, Taraklı bağlantı yolunda Eşme kavşağına, Geyve Belediyesi Yöresel Ürünler Merkezi'ne veya Pamukova bağlantı yoluna konması daha anlamlı ve yerinde olacaktır. Biz siyasi parti temsilcileri olarak, Geyve halkının da aynı görüşte olduğunun bilinciyle, ilçemizdeki duygu birliği ve bütünlüğü açısından bu hassasiyetin gözetilmesini bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz." /Geyve.com