24 DERSLİKLİ OKUL

Ziyaretin amacı Akyazı’da TOBB ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası olarak yapılmakta olan 24 derslik orta okulun yapımı hakkında bilgi verdi. Bunun akabinde büyük ova (tapulaştırma) konuyla ilgili Vali beyle istişare yaptı. Akyazı merkezinin daralma noktasına geldiğini, büyük ova kapsamına giren Batakköy’ün büyük ova kapsamı dışına çıkarılmasını Akyazı’nın önünün açılması içinde Akyazı’nın Batakköy’e doğru büyümesini ve Akyazı’nın gelişmesine büyük katkı sağlayacağı düşüncesinin oluştuğunu Vali Nayir’e ifade etti.

HAZIRLANAN PROJE

Geçtiğimiz hafta Akyazı Belediyesi tarafından hazırlanan proje bizzat Tarım Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli'ye sunulmuş olup, Bakan beyde konuyla ilgili DSİ Genel Müdürlüğünü görevlendirmiştir. DSİ Genel Müdürlüğü konusunda da Vali beyden Başkanımız Şinasi Bayraktar sürecin hızlandırılması için ricada bulunmuştur. Bunun akabinde Kuzuluk Sanayi alanları içerisinde bulunan 103 hektarlık alana ilaveten imar planın dışında bulun 53 hektarlık alanında toprak kuruluna girmek suretiyle sanayi alanı ilan edilmesini Vali Nayir’den rica etti.

49 HEKTARLIK ALAN

Bu alanın 4’ncü 5’inci ve 6’ncı sınıf verimsiz tarım alanı olduğunu ve bu alanların eski kum, çakıl ocağı olduğunu Vali Nayir’e ifade etti. Ve bunun haricinde 49 hektarlık alan ise seracık alanı olarak plan çalışmaları yapılmış, ancak devamı sağlanamamış olup yapılan ilave imar planı çalışmaları kapsamında plan bütünlüğü açısından toprak kuruluna girecek olup toprak kurulu tarafından uygunluk kararının verilmesinin Akyazı’mızın gelişmesine büyük katkı sağlayacağını Vali beye ifade etti. Sakarya Valisi Sayın Ahmet Hamdi Nayir verilen dosyaların incelendikten sonra yardımcı olacaklarını ifade ettiler. ATSO Başkanı Z. Şinasi Bayraktar ve ATSO Meclis Başkanı Muzaffer Başer Vali beyle yapmış oldukları görüşmelerden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek Vali Nayir’e teşekkür ettiler.