HABER // DENİZ KARAKOÇ //

Son günlerde 112 Acil Servis Ambulansları bayılan vatandaşları taşımaya yetişemiyor.  Kiminin şekeri düşüyor, kiminin tansiyonu çıkıyor, kimi ise genetik bir sorun nedeniyle olduğu yere yığılıyor. Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil Servis ambulansları her gün çok sayıda bayılan vatandaşın imdadına koşuyor. Bayılmaların çok arttığı bu dönemde, herkes panik halinde en küçük bir şeyde hastahane yolu tutulmaya başladı. Hastane içlerinde ki doluluklar hastane dışına kadar taşıyor. Kış beraberinde mevsimsel hastalıkları da mı getirdi? 

Orhan Cami bayılmaların başını çekiyor 

Bayılmaların başını Orhan camii semti çekiyor nedendir bilinmez sürekli bir şekilde ambulans fren sesleri Orhan camii'de gezer gibi bayılan hasta topluyor. 2020 yılına geçmek bilmeyen bir grip ve hastanelerin dolup taşan yoğunluğuyla başladık. Onun yanı sıra, bayılmalarında eklendiği bir yıl içerisinde bulunuyoruz.

Sebepsiz bayılma neyin belirtisi? 

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Güçlü Dönmez;

Sebepsiz bayılmaların kalp hastalıklarının habercisi olabileceğini belirtiyor. Ani gelişen bayılma atakları yaşandığında vakit kaybetmeden doktora başvurulması isteniyor. Uzun süre aç kalma, aşırı korku, sinirlenme anı bayılma ciddi hastalıkların belirtisi olabiliyor. Bilinen bir sebep olmadan yaşanan ve tekrarlayan bayılmalar, kalp sağlığı konusunda vücudun sinyal vermesi anlamına gelebiliyor. Hava şartlarını herkesin baz almasını, alçak basınçlı havalarda rahatsızlığı olanların sokağa çıkarken mutlaka ilaçlarını almaları gerektiğine vurgu yaptı.''