//Nurettin Eryılmaz//

Türkiye genelinde tam kapanma süreciyle idrak edilen Ramazan ayının ardından tüm camilerde bu sabah bayram namazı kılındı. Sosyal mesafe kuralları gereği her bir cemaat arasında birer metre mesafe bırakılarak oluşturulan saf düzeni ile bayram namazının kılındığı Adapazarı Çökekler Mahallesi Merkez Camii'de vatandaşların kurallara uyduğu gözlendi. 

Bayram namazına yoğun katılım olurken, camide yer kalmayınca vatandaşlar dışarıda yerde namaz kılmak için yer aldılar.  Koronavirüs tedbirleri altında biraraya gelen cemaat, cami imamı namaz öncesi kibirden uzak durulması dargınların barışması çağrısı yaptı. Korona salgınından biran önce kurtulmak için dua etti. İsrail'in mescidi aksada yaptığı zulüm ve saldırılar da kınandı.

Çökekler Mahalle Muhtarı Gökhan Çalışır, "Korona salgını nedeniyle mahallemizde 6 kişiyi kaybettik onları toprağa verdik. Onun burukluğu içinde kutluyoruz mescidi aksa da İsraillin yaptığı saldırıyı kınıyoruz üzüntü içinde ramazan bayramını karıldık tüm ülkemizin ilimiz köyümüzdeki herkesin bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Bayram namazının kılınmasının ardından vatandaşlar cami çıkışında uzaktan bayramlaştı, ardından ayrılarak evlerine döndüler.

VİDEO HAZIRLANIYOR...