Hendek Devlet Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışan V.K., isimli kadın bayram ziyaretleri yapınca olanlar oldu. Kadına yapılan Covid-19 testi pozitif çıkınca sağlık çalışanları filyasyon çalışması yaptı. V.K:’nın bayramda temas ettiği kişiler tespit edildi. Pandemi kurulu Karatoprak Mahallesi’nin bir bölümünü tedbir maksatlı karantinaya aldı

TALİ YOLLAR TOPRAKLA KAPATILDI

Edinilen bilgilere göre Hendek ilçesi Karatoprak mahallesinde yaşayan ve hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan V.K. isimli kadın bayram ziyaretlerinin ardından hastalandı. Covid-19 semptomları olan kadına yapılan test pozitif çıkınca filyasyon çalışması yapıldı. Hastane çalışanının bayram ziyaretine gittiği 17 ev tedbir maksatlı karantinaya alındı. Karatoprak Mahallesi’nin bir bölümünde uygulanan karantina nedeniyle tali yollar toprak dökülerek kapatıldı.

TEDBİREN KARANTİNA

Hastane çalışanı V.K.’nın temas ettiği 12 kişinin de temasları incelendi ve ardından karantina kararı çıktı. Hendek ilçesi Karatoprak Mahallesi’nde 17 evde yaşayan 54 kişi 14 gün boyunca kontrol altında tutulacak. Jandarma ekipleri bölgenin girişinde devriye nöbetine başlarken, karantina altında ki vatandaşların ihtiyaçları vefa grubu tarafından karşılanacak.