Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ecevit Keleş, il yönetim kurulu üyeleri Doğu Sarı, Oğuz Can Curoğlu, Oğuzhan Gündüz ve CHP İmar Komisyonu Başkanı Nalan Tercan, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret etti. Güncel konuların ele alındığı ziyarette konuşan Başkan Gürpınar, “Büyükşehir Belediyesi bir deprem birimi kurdu ve bu birimin başına maalesef bir sosyolog getirdi” eleştirisinde bulundu.

17 AĞUSTOS’U ARARIZ

Yeni bir sarsıntıda bilanço olarak 17 Ağustos 1999 depreminin aranabileceğine değinen Gürpınar, kentsel dönüşümde belediyenin mutlaka organizatör ve garantör olması gerektiğini söyledi. Gürpınar, “Bugüne kadar yapılan 3 kentsel dönüşüm projesinde birinci öncelik deprem riski değildi. Kentsel dönüşümde birinci öncelik deprem riski olmalı. Belediyeler elini taşın altına sokmalı. Mal sahibiyle müteahhit karşı karşıya getirilmemeli” dedi.

İMAR BARIŞI HAKSIZLIK

İmar Barışı’nın haksızlık olduğunu belirten Gürpınar, “Deprem riskinin bu denli yüksek olduğu bir kentte, tüm mesuliyetin mal sahibine yüklendiği bir sistem kabul edilemez” dedi. İnşaat mühendislerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen CHP İl Başkanı Ecevit Keleş ise, Sakarya genelinde 1999 yılından önce yapılan binaların performans analizlerinin belediye tarafından bedelsiz yapılması gerektiğini söyledi.

PİLOT BÖLGE OLUŞTURULMALI

Pilot bir kentsel dönüşüm uygulama bölgesinin belirlenip halka gösterilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Keleş, “Konuştuğumuz bu konuları ve daha fazlasını araştırmak, çözüm üretmek ve takip etmek için CHP Sakarya İl Başkanlığı olarak İmar Komisyonu’nu kurduk. Tüm bu konuların üzerine gideceğiz ve önce bu kenti daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.