Sakarya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Adapazarı, Arifiye, Karasu ve Pamukova'da bulunan toplam 5 araziyi üzerinde tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek şartıyla kiralama ihalesi gerçekleştirecek.

Adapazarı Demirbey Mahallesinde 40 dönümlük arazi yıllık 40 bin TL'den, Arifiye Hacıköy Mahallesindeki 11 dönüm arazi ise yıllık 8 bin 400 TL muhammen bedelden ihaleye çıkacak. Karasu Denizköy'de yer alan 48 dönümlük arazinin ihaledeki açılış bedeli ise yıllık bin 900 TL olacak. Kiralama ihalesine çıkacak arazilerden Pamukova Bacı Mahallesinde bulunanlar ise 8 ve 81 dönüm olacak. 8 dönümlük arazi yıllık 876 TL'den, 81 dönümlük arazi ise 2 bin 750 TL'den kiralamaya çıkacak.

İhaleler sonucu kiralanan araziler üzerinden kiralama süresi boyunca yalnızca  tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkileri yetiştirmek amacıyla kullanılabilecek. 

Arazilerin kiralama süreleri ise 5 ile 10 yıl arasında değişecek. Kiralama ihalesinin kazanan kişilerin arazi üzerinde yapacağı faaliyete göre kiralama süreci belirlenecek.

İhale 8 Ocak 2021 saat 17.30'da Sakarya Milli Emlak Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.