Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yaptığı bisiklet çekilişinin sonuçları açıklamasının ardından sosyal medyada gündem oldu.  Bisikletleri kazanan bir kaç ismin AK Parti üyesi olduğu ortaya çıkınca sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi. Konunun büyümesi üzerine Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü için 1 Haziran’da sosyal medya hesabından düzenlediği bisiklet çekilişinin sonuçları açıklandı. Açıklanan listede yer alan 10’u asıl, 5’i yedek olmak üzere 15 isimden 8’inin AKP ve MHP’ye yakın isimlerve kamu çalışanları olduğu ortaya çıkınca bazı kişilerin AK Parti üyesi olduğu gerekçesi ile sosyal medyada tepki çekti. 

"HAKZI İTHAMLARI HAYRETLE İZLİYORUZ"
Durumun kamuoyunda tepki çekmesinin ardından bir açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, “10 kişiye 10 Bisiklet” çekilişi hakkında bir açıklama yaptı. Tepki çeken duruma ilişkin 'haksız itham' yorumu yapılan açıklamada, çekilişin Twitter paneli üzerinden gerçekleştirildiği ve otomatik olarak sonuçlandığı kaydedildi.

Açıklama şöyle;