// Zeynep Eda Ateş //

Sakarya’nın Adapazarı, Erenler, Serdivan, Karasu, Kocaali, Kaynarca, Ferizli, Söğütlü, Hendek, Akyazı, Karapürçek, Geyve, Taraklı, Pamukova, Arifiye, Sapanca ilçelerinde Covid-19 denetimleri aralıksız sürüyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın bizzat yakından takip ettiği denetimlerin bir çoğuna ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve yardımcıları, ilçe emniyet ve jandarma sorumluları bizzat katılıyor.

Umuma açık alanlar, kapalı ve açık Pazar yerleri, işyerleri ve toplu taşıma araçlarını kapsayan denetimlerde maske, mesafe ve temizlik kuralları birebir denetleniyor. Maskesiz gezenler hakkında ilgili maddelerden işlem yapılırken, maskesiz gezenler karantinaya alınıyor. Denetimlerin sürdüğü ilçelerden Hendek’te bütün umuma açık alanlar denetlendi.

Sakarya Valiliği’nin Twitter hesabından denetimlerde çekilen fotoğraf kareleriyle birlikte yapılan paylaşımlarda halkın Pandemi kurallarına uyması isteniyor. Son olarak hendek ve Karapürçek’te yapılan denetimlerle ilgili yapılan paylaşımlarda da Covid-19 denetimlerinin aralıksız süreceği sinyali verildi.

Sakarya Valiliği sosyal hesabından yapılan paylaşımda, “Karapürçek Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın koordinesinde Karapürçek İlçemizde #Covid19 tedbirlerine yönelik denetimler, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu tüm alanlarda devam ediyor” dendi.