Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, dev bir organizasyon daha başladı. Avrupa’nın en kapsamlı bisiklet tesisi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde “Cross” alanındaki en prestijli yarış olan BMX Supercross Dünya Kupası start aldı. Kupanın 5. Turu vadi içindeki parkurda yapıldı. 4 farklı kategoride 23 farklı ülkeden 150 sporcu, podyum için kıyasıya mücadele etti. Aralarında dünya yıldızları ve şampiyonların yer aldığı sporcuların kıyasıya yarışı, sporseverlere büyük bir heyecan yaşattı.

Ayçiçeği Vadisi’nde tribünler doldu

Dünyadan, Türkiye’nin dört bir yanından Sakarya’dan yarışları takip etmek için Camili Mahallesi’nde bulunan Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ne gelen vatandaşlar tribünleri doldurdu. Organizasyona Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Fahri Kasırga, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Bisiklet Federasyonu As Başkanı Muhammet Berat Alphan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve şehir protokolü katıldı. Öte yandan Olimpiyat Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz ve bir çok başarılı sporcu, yarışları vadide takip etti.

Vatandaşlara bisiklet hediyesi

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Bisiklet Birliğince (UCI) vadide yapılan yarışlarda elit erkeklerde İsviçre'den Simon M. Marquart, elit kadınlarda Amerika Birleşik Devletleri'nden Felicia Stancil, 23 yaş altı erkeklerde İtalya'dan Pietro Bertagnoli, 23 yaş altı kadınlarda Arjantin'den Francesca Cingolani birinci oldu. Şampiyon olan sporculara kupalarını Başkan Yüce ve protokol üyeleri takdim etti. Büyükşehir Belediyesi, yarışların sonunda katılımcılardan 10 kişiye kurayla bisiklet hediye etti. Hediyeleri Başkan Yüce, Vali Kaldırım, şampiyon okçu Mete Gazoz ve protokol üyeleri takdim etti.

“Sakarya bu alanda artık bir dünya şehri”

Yarışların sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Ekrem Yüce, Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı dev organizasyonlarla dünya çapındaki şehirler arasına girdiğini ifade ederek, "Bu yarış Sakarya için çok önemliydi. Malum Sakarya bisiklet konusunda her geçen gün artan bir değer olduğunu dünyaya duyurmuştur. Nasip olursa Pazartesi günü de Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ta 'bisiklet kenti' unvanını almaya gidiyoruz.

Bu yarışların ülkemize ve Sakaryamıza hayırlı olmasını diliyorum. Sakarya, bisiklet konusunda dünya çapında şehirler zincirine girmiştir. Spor şehri olan kentimiz inanıyorum ki gayretli çalışmalar sayesinde nice başarılara imza atacaktır. Dünya kupası yarışlarına ilgi gerçekten büyük oldu. Sakarya halkına da bu heyecanı bizimle paylaştığı için huzurlarınızda minnet duygularımı sunuyorum. Tüm sporculara da teşekkür ediyorum. Biz diyoruz ki; Sakarya sizin eviniz, dünyayı misafir ederiz." dedi.

EXPO Sakarya 2021 açıldı, BMX yarışları yarın devam edecek

Sakarya’nın bisiklet alanında başarılı sporcular yetiştireceğini belirten Vali Kaldırım, "Kenan Sofuoğlu ile başlayan bir serüven var, Mete Gazoz burada. Dolayısıyla da bisiklet sporunda Sakaryamız hem bu alt yapıyla önemli bir merkez olmuş, hem de ülkemizi gururlandıracak sporcular yetiştirecek pozisyona gelmiştir. Büyükşehir Belediyemiz bu konuda kıymetli çalışmalar yürütüyor, bu vesiyleyle sayın Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum.

İnşallah bundan sonra hedefimiz bisiklet sporunda Türkiye'nin söz sahibi olması, birincilikler çıkarması." diye konuştu. Ayrıca, Başkan Yüce ve şampiyon Mete Gazoz, vadideki fuar alanında açılan EXPO Sakarya 2021’in açılış kurdelesini kesti. Yüce ve protokol üyeleri Sakarya’nın değerlerinin tanıtıldığı fuar alanındaki standları gezdi. EXPO’nun ulusal ve uluslararası yarışların yapılacağı 9 gün boyunca devam edeceği belirtildi. BMX Sporcross Dünya Kupası’nın 6. Tur yarışları ise 24 Ekim Pazar (yarın) saat 14.30’da start alacak.