12 milyon liraya mal olacak Acarlar Longozu Muhtelif Tesisler ve Çevre Düzenleme Projesi’nde çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın 24 Eylül 2020’de açıkladığı ve detaylarını video ile sosyal medya hesabından paylaştığı projede karşılama ve ziyaretçi merkezi, iskele, otantik pazar, kafe, sergi ve tabiat merkezi, yürüyüş parkuru gözlem kulesi yapılacağı bilgisi yer almıştı. Vali Kaldırım Acarlar’ın dünya turizminin gözbebeği olacağını ifade etmişti.

Yapılan çalışmalar hakkında Karasu Haber’e bilgi veren ihaleyi alan firmanın yetkilileri, şu anda sökülen eski ahşap restoranın yerine longozun görünümünü bozmayacak bir alanda çelik konstrüksiyon teknolojisi ile yeni bir restoran, aynı yöntemle idare birimi ve hediyelik eşya dükkânları yapılmakta olduğunu belirttiler.

Çalışmanın kış şartlarında da sürdürüleceğini ifaden firma yetkilileri, sözleşme gereği işin 15 ayda tamamlanacağını kaydettiler. Yetkililer buna göre longoz tutkunlarının yaklaşık 13 ay sabretmesi gerektiği bilgisini verdiler.

Proje kapsamında 650 metrelik ahşap yürüyüş yolu 2.100 metreye çıkarılacak. İnşa edilecek seyir terası ise doğa fotoğrafı avcıları için özel olarak düzenlenecek. İlk aşamada 12 milyon lira harcanacak projenin maliyetinin zaman içinde yeni eklemelerle 70 milyon liraya kadar çıkabileceği de edinilen bilgiler arasında. Çalışmalar dolayısıyla longoz iş bitimine kadar ziyaretçilere kapatılmış durumda. (Karasuhaber)