Her zorluğun ardından mutlaka bir kolaylığın geleceğine dair olan inancını yineleyerek sözlerine başlayan Muhammed Öztoplaoğlu: “Bir mümine yaraşan şuur, vakar ve asaletle, yaşadığımız bu zorlukların geçici dünya hayatının bir imtihanı olduğunu biliyoruz. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden, bu zorlu günleri inşallah geride bırakacağız. Bu vesileyle, Ramazan-ı Şerif’in tüm yeryüzüne ve özelde de Sakarya halkına huzur ve esenlik getirmesini diliyorum.” diyerek iyi dileklerini dile getirdi.

SORUMLULUKLARIMIZI UNUTMAMALIYIZ

Öztopaloğlu, AGD olarak her Ramazan ayında tenceresinde kaynatacak çorbası olmayan, zor şartlarda yaşamını sürdürmeye devam eden insanlara uluşmaya çalıştıklarına işaret ederek “Bizim, Müslüman olarak birbirimize karşı sorumluluklarımız var. Her şeyden önce bizlere tevarüs eden ve en önemli değerlerden biri olan “Komşu açken tok yatan bizden değildir.” hadisi şerifini bugün her zaman olduğundan çok daha fazla gündemimize getirmeliyiz. Bu dönem de ihtiyacı olanlarını derdine merhem olmak nefes almak kadar tabii bir eylem olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Öztopaloğlu, AGD olarak Kovid-19 salgınına karşı ellerinden geleni yapmaya gayret ettiklerini ifade ederek, “Bu süreçle ilgili üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yapmaya tüm arkadaşlarımızla beraber gayret ediyoruz. Böylesi zor zamanlarda sabredip elimizden gelen mücadeleyi sergilememiz gerekir. Oruç, yoksulların durumunu daha iyi anlamaya, dolayısıyla onların sıkıntılarını giderme yönünde çaba sarf etmeye de vesile olur. "Tok, açın halinden anlamaz" atasözü de bunu ifade eder.” dedi.

İSLAM KARDEŞLİĞİNİ İLELEBET YAŞATALIM

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte İslam kardeşliğinin zirveye ulaştığına dikkat çeken Öztopaloğlu: “Müslümanlar arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın daha da artmaktadır. Ramazan ayı, bize kardeşliğimizi yeniden hatırlama fırsatı verir. Ramazan ayındaki rahmet, merhamet ve bereket, sevgi, kardeşlik ve paylaşma duygularıyla toplumsal hayatımızın huzur ve barışına büyük katkı sağlamaktadır.

Ramazan ayı vesilesiyle din kardeşliğimizi daha da kuvvetlendirmek için çaba gösterelim. Birlik ve beraberliğimizi bozmak, bizi parçalamak, bölmek ve güçsüz düşürmek isteyen şer odaklarına fırsat vermeyelim. İslam kardeşliğini ilelebet yaşatalım.

GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMALIYIZ

Bu güzel ayda dargınlıkları unutmak, barış içinde yaşamak, kardeşlik duygularımızı pekiştirmek hepimizin ortak hedefi ve arzusu olmalıdır. Ramazan ayında biraz daha yoğun olarak düşkün ve muhtaçlara yardım elimizi uzatmalı çocuk ve yaşlıların gönüllerini almalıyız. Kardeşlik ve dostluk köprüleriyle gönül sofralarında buluşmalıyız.

Toplumsal hayatımızda önemli yeri bulunan Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Tüm Müslümanları ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazan’da, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz.” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ BAĞIŞLARINI ONLİNE OLARAK YAPABİLİRLER

Anadolu Gençlik Derneği’nin, Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine yapacağı yardımlara vatandaşların da destek olabileceklerini ifade eden Öztopaloğlu, şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız; Ramazan ayı boyunca zekât, fitre, fidye, sadaka gibi bağışlarını hesap numaralarımızdan online olarak yapabilirler. Bunun yanı sıra il ve ilçe temsilciliklerimiz aracılığıyla doğrudan bağış yapabilirler. 05444495511 – 05444495512 telefon numaralarından bizlere ulaşıp detaylı bilgi alabilirler.

Vatandaşlarımızın yardımlarını ulaştırmak için hesap numarası:

KUVEYT TÜRK

TR64 0020 5000 0949 0059 4000 01

Hesap Adı: Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şubesi

Bütün bu çalışmalarımızın amacı, paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz Ramazan ayında kardeşlerimizin gönülden yaptıkları dualarda yer bularak Allah’ın rızasını kazanabilmektir.”

Öztopaloğlu, konuşmasının sonunda Ramazan ayının ülkemize ve İslâm âlemine hayırlar getirerek insanlığın hidayet ve barışına vesile olmasını niyazında bulundu.