LİSELERE YÖNELİK KARANTİNA FOTOĞRAF YARIŞMASI

Tüm öğrencilerin bu zorlu süreçte evlerinde olmak zorunda olduğu ve dışarı çıkamadığı bir zamanda Anadolu Gençlik Derneği Liseli öğrencilere yönelik ilgi çekici ve güzel bir çalışmayı ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Anadolu Gençlik Derneği Sakarya Şube Liseler Komisyon Başkanı Yusuf Sadra Özen: "Ülke ve millet olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Gerek devletimiz gerek milletimiz bu konuda mümkün olduğunca en üst tedbirleri alıyor ve hassasiyet gösteriyor. Bu tedbirlerden bir tanesi de okulların tatil edilmesi ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının gelmesi oldu. Tabi bu durum birçok arkadaşımızın ve liseli gencimizin evde kalmasına ve eski sosyalliklerini yaşayamamalarına sebep oldu. Elimizden geldiğince toplum olarak alınan kararlara uymaya gayret ettik. Bu gayretin neticesinde özellikle genç kardeşlerimiz evlerinde faaliyetsiz geçen zamanlarda zorlanmaya başladılar.

Bu süreci kolay atlatabilme adına çorbada bizimde tuzumuz bulunsun istedik. Ne yapabiliriz diye düşünürken günün ilk ışıklarını fotoğraflama fikri aklımıza geldi."

KATILANLAR İSTEDİĞİ ÖDÜLÜ SEÇTİ

"Biz de liseli genç kardeşlerimizle ilgilenen bir ekip olarak bu karantina günlerinde hem gençlerle iletişimizi kesmemek adına, hem biraz eğlence, biraz sosyallik olsun, bir nebze de olsa şu günlerde farklı bir çalışma ortaya koyalım diye bir fotoğraf yarışması düzenleme kararı aldık.

Açıkçası normal şartlarda bir fotoğraf yarışması düzenlemenin çoğu genç için ilgi çekici bir yanı olduğunu zannetmiyorum. Fakat bizim yarışmamız hem karantina günlerinde olması sebebiyle hem de ödül içerikleriyle birçok liseli gencin ilgisini çekti. Yarışmamızın ismini bu günlere özel "Karantina Fotoğraf Yarışması" olarak belirledik. Ödüllerimizi de böyle günlerde liseli arkadaşlarımız evlerinde ne yapmak isterlerdi düşüncesini ön planda tutarak belirledik. Ve mümkün olduğunca da fazla ödül vermeye gayret ettik. Bu anlamda dereceye giren arkadaşlara önceden belirlenmiş bir ödül değil, belirlediğimiz üç ödülden istediğini seçebilme hakkı verdik. Yani gencimiz bizim belirlediğimiz bir ödülü değil; kendi isteği olan ödülü seçme hakkına sahip oldu." diye konuştu.

ÖDÜLLER 10 İLÇEDE KATILANLARIN EVLERİNE ULAŞTIRILDI

Yarışmada dereceye giren 34 öğrenciye ödüllerini bizzat evlerine götürüp teslim ettiklerini ifade eden Özen: “Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz Adapazarı, Erenler, Serdivan, Pamukova, Akyazı, Hendek, Karapürçek, Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinden katılım sağladılar. Bu vesile ile Sakarya’nın dört bir yanına ulaşmış olduk.” dedi.

GENÇLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

İl genelinde gençlerin yarışmaya yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Özen: “Bir kez daha gördük ki gençlere kendilerini ifade edecek alanlar açıldığında güzel işler meydana geliyor. Mühim olan küreselleşen dünyada bilginin, ahlakın sistemli bir şekilde değersizleştirildiği şu zamanlarda özgün projelerle insanların karşısına çıkabilmektir. Sızlanmaya ve suçlamaya vaktimiz yok. Bütün gayretimizle iyinin, güzelin, faydalının yayılması için yeni ve anlamlı projelerle geçlerimize ulaşmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.