Sanat evrensel bir dil olduğuna vurgu yapan ve 8 yaşında tanıştığı tuval ile bir daha hiç ayrılmayan genç ressam Buse Okyanus, günümüzde dans gibi resmin de tüm insanlığın ortak bir dili olduğuna  dikkat çekti.  Küçük yaştan itibaren çizim eğitimi aldığını anımsatan Okyanus, lise ve üniversite eğitimi ise Grafik Tasarım üzerine tamamlanıldığını anımsattı. Sanatla 15 yıldır iç içe bir yaşam sürdüğünü ve eline fırça aldığı zaman sevinçleri, hüzünleri, acıları veya hayata dair bütün sıkıntıları unuttuğunu belirten Okyanus, “Sanat, asla ve asla hissedilmeden yapılamaz” dedi.

Renklerle çalışmaya başlayıp resim yapmaya başladığı andan itibaren bir meditasyon içinde olduğunun altını çizen Okyanus, “Yıllar geçtikçe renkler ve fırçayla adeta bütünleştik. Elbette sanat kişinin içinden de gelmeli ama eğitimde çok önemlidir. Bu anlamda renkli resim, canlı model, imgesel, tors eğitimi aldım . Bu eğitimlerle birlikte katıldığım yarışmalar sonrası 'Lions', 'Dünya Barışı', 'İzmir' gibi birçok Türkiye ve Dünya derecesinde 1’incilik elde ettim. Bazen de mansiyon ödülü aldım” diye konuştu.

Sanat yaşantısı boyunca içinden gelen o ilahi sese kulak verdiğini belirten Buse Okyanus, “ Aslında her işte vardır. Önce bir işin kölesi olacaksın. Sonra efendisi olacaksın. İşte ben iş demek ne kadar doğru olur bilmem ama sanatın kölesi oldum. Halende sanatın bir kölesi olarak çok çalışıyorum. Sürekli farklı açılardan hayata bakıp, kimilerine göre marjinal olan resimlere imza atıyorum. Her yaptığım resmin mutlaka bir vurgusu, bir anlamı, bir mesajı vardır. Önemli olan bu resme kim nereden baktığıdır” dedi.

Ressam olarak doğa ve hayvanlara her zaman saygılı olduğunu belirten Buse Okyanus, “Sanata aşkı olan herkesin yolu doğadan, insandan ve tabi ki canlarımız olan hayvanlarımızda geçer. Bu anlamda ben çok şanslıyım. Çünkü bu sırladıklarımı çok seviyorum. Bir de millet olarak hepimiz çok renkliyiz. Rengin içine renk kattıkça hayatınız da renklenir. İşte bu cıvıl cıvıl renkler arasında çalışmanın huzur ve mutluluğunu doyasıya yaşıyorum” dedi. Kişiye özel tablo ve karakalem çalışmaları da yaptığını belirten Okyanus, kişisel sergisi için gün saydığını da sözlerine ekledi.