HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ bildiriyor
Firmaların faaliyetlerini güvenli bir şekilde sürdürebilmeleri amacıyla TC. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Türk Standardları Enstitüsü tarafından firmaların tedbirlerini eksiksiz aldıklarını tescillemeye yönelik denetimler tamamlandı. Sakarya'da 25 firma, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) ve Sakarya Ticaret Borsası (STB) olmak üzere toplam 27 kurum ve kuruluş; "TSE COVİD-10 Güvenlik Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm Belgesi ve Okulum Temiz" belgesini almaya hak kazandı. 

Bu doğrultuda SATSO ev sahipliğinde bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın katılımıyla “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim, Güvenli Hizmet, Güvenli Turizm Belgesi ve Okulum Temiz” Belgesi Takdim Töreni gerçekleştiriliyor.

Gerçekleşen törende Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede önemli açıklamalarda bulundu. Büyükdede, Sakarya'nın artık büyük bir doğal gaz havzası olduğunu belirterek, Sakarya'ya önemli bir görev daha düştüğünü aktardı. Büyükdede, "Sakarya'mız artık büyük bir doğalgaz havzası oldu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Sakarya içinde hayırlı olmasını diliyorum. Biz bakanlık olarak Sakarya'yı çok özel bir öneme sahip görüyoruz. Çünkü burasını Türkiye'nin kavşak noktası olarak görüyoruz. Sakarya aynı zamanda en büyük demiryolu araçlarının ve gereçlerinin üretildiği merkezlerden biri durumunda. TÜRASAŞ'a geçince bu daha da gelişecek. Çalıştığımız mevzulardan bir tanesi de hızlı tren projelerinin ve onların ekipmanlarının yapılacağı alanların üretilmesi. Şehirlerimiz için gaz üretmemiz gerekiyor. Şimdi Sakarya'ya bir görev daha düştü. Gaz konusunda büyük bir merkez haline getirecek bir altyapının Sakarya'ya gelmesi gerekecek. Çünkü 150 kilometrelik en yakın nokta, gördüğümüz kadarıyla burada hemen Karasu'da. Karasu doğalgazın önemli altyapısı olacak. Büyük değişim geçirmeye aday bir yapı olacak. Bakanlık olarak Sakarya'yı üzerine titrememiz gereken çok istisna şehirlerimizden biri olarak ele alıyoruz" dedi.