Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Akyazı Kuzuluk’ta Seracılık Mükemmeliyet Merkezi'nin hayata geçirilmesi için çalışmalarını hızlandırdı. 45 dönüm alanda kurulacak olan proje için MARKA'dan da destek alacak olan Büyükşehir Belediyesi, 45 dekar alan üzerinde jeotermal ısıtmalı, 25 dekar topraksız örnek bir sera tesisi inşa edecek.

İnşa edilecek olan serada kullanılacak jeotermal kaynak suyu ise, Kuzuluk Kaplıcalarının olduğu bölgede aranacak. 5 ayrı noktada sondaj kuyusu açacak olan Büyükşehir Belediyesi, bu bölgelerde 1 yıl boyunca jeotermal su arayacak. Çalışmaları SASKİ Genel Müdürlüğü üstlenecek.

Seracılık merkezine en yakın jeotermal kaynak bulunacak arazinin Kuzuluk Kaplıcalarında olması ve bu bölgede 30 yıl jeotermal ruhsat arama izninin İhlas Holding'te olması nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi ve İhlas Holding arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokol kapsamında, Büyükşehir Belediyesi, Sakarya tarımı için büyük önem taşıyan Seracılık Merkezinin ihtiyacı olan jeotermal kaynağı, İhlas Holding'in desteği ile sağlayacak.

İnşaat çalışmaları devam eden Seracılık Merkezi, Jeotermal kaynak suyunun da bölgeye getirilmesi ile tarımsal üretime başlayabilecek.