Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin kalbinden geçen ana caddelerin yenileme çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda kentin en büyük ilçelerinden biri olan Akyazı’da, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı (YOL-BAK) ekipleri ilçe trafiğini rahatlacak bir çalışma yürütüyor. İlçede Alaağaç, Kuzuluk, Güzlek, Yeniköy, Harunusta ve Hasanbey Mahallelerini birbirine bağlayan Pazarköy Caddesi’nde alt ve üst yapı ile çevre düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Çalışmalar bu hafta tamamlanacak

İlçeyi aynı zamanda sınır ilçe olan Hendek’e bağlayan caddenin kaldırımları yenilendi ve bu sabah itibariyle asfalt serim işlemine başlandı. Çalışma tamamlandığında yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda olan caddeye 5 bin 500 ton asfalt serimi yapılmış olacak. İşlem bittiğinde Akyazı’nın ulaşım ağı büyük bir konfora kavuşacak. Ulaşım personelinin tam kadro olarak görev yaptığı bölgede çalışmanın bu hafta tamamlanacağı ve caddenin trafiğe açılacağı belirtildi.

Konforlu ve güvenli bir ulaşım

YOL-BAK Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kentimizin dört bir yanında ulaşımın ana damarları olan caddelerimizin yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda programımıza aldığımız bölgelerden biri olan Pazarköy Caddesi’nde sona gelindi. 3 kilometre uzunluğunda olan ve bir çok mahallenin kullandığı caddemizde kaldırım döşemeleri, alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı. Asfalt serim işleminden sonra ilçemiz vatandaşları mahallelerine bu cadde üzerinden konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlayacaklar. Büyükşehir, kentin tüm ilçelerinde caddeleri yenilemeye devam ediyor” denildi.