HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Sakarya'da vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle sabah saatlerinden itibaren şehrin en işlek caddelerinden olan Çark Caddesi'ne girişlerde HES kodu zorunluluğu getirildi. 

Hayata geçirilen uygulama Çark Caddesi'nin tüm giriş ve çıkışlarına yerleştirilen bariyerlerle öğrenilirken, caddeye girmek isteyen vatandaşların HES kodu sorgulaması yapılarak geçişlerine izin verilecek. 

HES kodu zorunluluğu kararına tepki gösteren Çark Caddesi Esnaf ve İş Adamları Derneği (CADDER) Başkanı Kemal Turgaç, halk54.com'a yaptığı açıklamada bu uygulamanın ticarete zarar vereceğini söyledi.

"BİZE HİÇBİR BİLGİ VERİLMEDİ"
Çark Caddesi için alınan HES kodu zorunluluğu kararıyla ilgili kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini belirten CADDER Başkanı Kemal Turgaç, "Alınan bu kararla ilgili bize hiçbir bilgi verilmedi. Çark Caddesi, pandemi başladığından beri en fazla maske takan, en fazla kurallara uyan noktadır." dedi.

"ORADA DURUM FACİA"
HES kodu uygulamasının Çark Caddesi'nden başlamasını, caddenin popülerliğinden dolayı olduğunu aktaran Turgaç, "Eğer ki bu uygulama Çark Caddesi'nden başlanıyorsa popüler olması ile alakalı bir durum. Mesela örnek vereyim; bu HES kodu uygulaması Katlı Pazar yerinde neden uygulanmadı? Orası da kalabalık bir yer. Ben görmedim, Yekta Başkanıma 'Orada durum nasıl' diye sordum, 'saat 17.00 ile 19.00 arası facia' dedi." diye konuştu.

"ÇARK CADDESİ İLE İSTİKLAL CADDESİ KIYASLANAMAYACAK DURUMDA"
Çark Caddesi için HES kodu uygulamasına gerek olmadığını ve bu kararın ticarete büyük zarar vereceğini ifade eden Turgaç, "Bu HES kodu uygulaması ilk İstiklal Caddesi'nde başlatıldı. Ama İstiklal Caddesi ile Çark Caddesi kıyaslanamayacak durumda bir caddedir. Bence burası için HES kodu uygulamasına gerek yok. Ve bu karar ticarete gerçekten çok zarar verecek. Çok üzgünüz, çokta moralimiz bozuk." şeklinde konuştu.

görüntü hazırlanıyor...