Ulusal ve uluslararası gezi programlarıyla binlerce üye ve gönüldaşlarına düzenledikleri gezilerle, doğada kalmayı ve doğayı korumayı amaçlayan Yudosk Derneği kış gezi programına ilk kez Kocaali Çamdağını dâhil ettiler.

Bayar; Kocaali Çamdağı kesinlikle ziyaret edilmesi gereken bir nokta

Grup lideri Tülay Bayar; "Kocaali Çamdağı bölgesi adını çok sık duyuyorduk. Bugün rehberimiz Ersin Din beyefendi gözetiminde, bölgeyi derneğimiz üye ve gönüldaşlarıyla birlikte gezme ve gözlemleme fırsatımız oldu. Gerçekten bugüne kadar gezdiğimiz bölgelerden farklı özellikleri barındırıyor Çamdağı. Asırlık ağaçların ve sayısız derelerin bulunduğu ormanlık alanda kar üzerinde yürümek harika bir. Bölge her mevsim ayrı güzel ve henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilip ziyaretçi akınına uğramamış olduğu anlaşılıyor. Sakinliği sevenlerin, doğa ile baş başa kalmak isteyenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bir nokta. Bölgenin kış ve yaz turizmine kazandırılması için yapılması gerekeler olduğunu gözlemliyoruz.

Ulusal ve uluslararası tanınırlığına katkı sunar

Günü birlik hizmetlerin alınacağı bölgede alanların belirlenerek kullanıma sunulması önemli. Kamp alanlarının belirlenerek ulusal kamp programına kayıt edilmesi Kocaali ilçesi ve Çamdağı’nın uluslararası ve ulusal alanda tanınırlığına pozitif katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Kocaali Çamdağı’nı programlarımıza dâhil ettik

Bu haliyle bile Kocaali Çamdağı, doğa tutkunlarının başlıca uğrak yeri olmayı hak ediyor. Bizler Yeni Ufuklar Doğa Sporları Derneği olarak, ilkbahar ve yaz programlarımıza Çamdağını dahil ettik. Bundan sonra bölgeye, Kocaali Çamdağı’na daha sık gelmeye çalışacağız.

Rehber Ersin Din; Yapmamız gerekenler var

Gezi grublarına bölgede rehberlik yapan Ersin Din; Kocaali Çamdağı bölgemizde yılardır farklı küçük gruplara rehberlik yapmaktayım. Çamdağının her bölgesini özelikleriyle birlikte biliyorum. Bugün İstanbul’dan Yeni Ufuklar Doğa Sporları Kulübü Derneği “YUDOSK” Üyelerinin dâhil olduğu 30 kişiye bugün rehberlik yapmaktayım. Bölgemize gelen her grup Çamdağına hayran kalarak buradan ayrılıyor. YUDOSK üyeleri de Çamdağı’na geldiklerinde, diğer gruplar gibi son derece mutlu olduklarını ifade ediyorlar.

Kocaali Belediyesinin sorumluluğunda 

Bu gruplara, Çamdağı’na gelen misafirlere yaz, kış asgari hizmetleri “kamp alanları, seyir terasları ve günübirlik ihtiyaçların, yeme içme gibi hizmetlerin verileceği alanların belirlenmesi gerekiyor. Bunu içinde Kocaali belediyesi Çamdağı bölgesi için ivedilikle bir projeyi hayata geçirmeli. Bölgeye son yıllarda oluşan talebe bir şekilde cevap vermek yetkililerin sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum" dedi.