TV 264 ekranlarında her Cuma günü saat 21.00'de canlı olarak yayınlanan Gazeteciler Soruyor programında gazeteciler gündemi değerlendirdi. Zafer Tokuş'un sunduğı programda Halk54 Genel Yayın Müdürü Hüseyin Cumalı, Adayorum Köşe Yazarı Safa Polat ve Medyabar Haber Müdürü Hakan Turhan gündemle ile ilgili değerlendirmelerini yaptı.

Gazeteciler programın sonunda geçtiğimiz hafta İstanbul'dan dönerken aracında kalp krizi geçiren Akyazı eski Belediye başkanı Yaşar Yazıcı'yı andı.

Moderatör Zafer Tokuş, "Basın dostu Yaşar Yazıcı'yı kaybettik. Saydığım bir isimdi. Onu buradan saygı ile anıyorum. Yattığı mekan cennet olsun" dedi.

Safa Polat ise, "Sakarya çok beyefendi bir siyasetçisini kaybetti. İnsanlara tepeden bakmayan, son derece insanlarla iyi ilişki kuran ve bulunduğu makamdan asla şımarmayan nefis bir beyefendiyi kaybettik. Kuşağının son temsilcilerindi zira Yaşar Yazıcı gibi kibar siyasetçileri arayacağız. Allah rahmet eylesin. Umarım Yaşar Yazıcı'nın bıraktığı beyefendi kimliği kendisinden sonra gelenlere örnek olur. Namaz çıkışında hayatını kaybetti. Ölüm hak ama allah herkese böyle ölüm nasip etsin" diye konuştu.

Hüseyin Cumalı ise, "Yaşar Başkanla uzun yıllar çalıştık. Dostluğu unutmak mümkün değil. Bu vesile ile Arifiye eski Belediye Başkanı Seyfettin Kubilay'da vefat etti ona da Allah rahmet etsin diyelim. İkisi ile ilgili ortak köşe yazdım. Yaşar Başkan 24 Temmuz basın bayramında bizi toplardı arkadaş gibi konuşurdu. Şimdi bakıyorum bazı belediye başkanları burnundan kıl aldırmıyor. Nerede Yaşar Yazıcı nerede bu başkanlar. Böyle siyasetçiler ve dostlar çok bulunmuyor. Yaşar Yazıcı'yı özleyeceğiz" dedi.