İCRAATTAN UZAK

Seçildiği günden itibaren icraatlarından çok kendisinin AK Parti İlçe Başkanı olduğu dönemki AK Parti Belediyesi’ne karşı yaptığı açıklamalarla gündeme gelen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, yine çok konuşulacak bir olaya imza attı. Sarı, Mart ayı meclis toplantısında vatandaşları ve basın mensuplarını dışarı çıkardıktan sonra özel bir bankadan 37 Milyon TL kredi alınması gerektiğini savundu. Özel bankadan alınacak 37 Milyon TL kredinin geri ödemesinin 55 Milyon TL civarında olacağı öngörülüyor.

ANKARA'DAN BEKLEDİĞİ DESTEĞİ ALAMADI

Sarı’nın meclis üyelerini ikna etme çabalarının şimdilik sonuçsuz kaldığı bilgisine ulaşılırken ayrıca başkan Sarı’nın konuşması esnasında dert yandığı öğrenildi. Sarı, İller Bankası’ndan gelen paranın kesilmemesi için 10 aydır Ankara’ya gidip geldiğini vurgulayarak Ankara’dan yeterli desteği bulamadığı ve İller Bankasına olan 45 Milyon TL’lik borcun kapanması için 37 Milyon nakite ihtiyaç bulunduğunu vurguladığı bilgisine ulaşıldı.

HOŞ KARŞILANMADI

Meclis toplantısının ardından kapalı kapılar ardında yapılan bu kulis ilçede tepki toplamaya başladı. Geçtiğimiz dönemlerde yıllarca iktidar partisinin Karasu İlçe Başkanlığını yapıp ardından tartışmalı bir şekilde iktidar partisinin Karasu Belediye Başkanı olan İshak Sarı’nın Ankara Bürokrasisinde bu konuyu çözemeyecek kadar zayıf olması ve çözümü özel bankalardan alınacak kredide görmesi ilçe sakinlerinin kendi aralarında yaptığı dost sohbetlerinde hiç de hoş karşılanmadı.