Dün alınan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca Çark caddesi, çevresi ve Uzun Çarşı esnaflarının her gün saat 10:00-15:00 saatleri arasında dükkanlarını açabilmelerine izin verilmişti.

ÇARK'TA YÜZDE 80 AÇMADI

Bu sabahtan itibaren bazı esnfaların dükkanlarını açtığı gözlemlensede bu sabah saat 10:00'da dükkanların neredeyse yüzde 80'inin kapalı olması şaşkınlık yarattı. Cadde esnafının büyük bölümü bu gün açılacak dükkanlarınSokağa Çıkma yasağı nedeniyle yarın ve pazar günü yine kapalı olacağı gerekçesiyle çalışanlarını işe çağırmadığı öğrenildi. Çark Caddesinde sabah saatlerinde açılan dükkanları neredeyse tamamının kurumsal olarak çalışan firmalara ait olduğu gözlemlendi. Yerli esnafın ise ilerleyen saatlerde dükkan açıp açmayacakları merak konusu oldu.

ARA SOKAKLAR DAHA HAREKETLİ

Alınan karar sonrasında dükkan açılmasına izin verilen sokaklardan biriside Dar Sokak oldu. Dar sokakta esnaf Çark caddesi''ne göre daha erken kepenklerini açtı. Bir çok esnafın kapalı kalmayı tercih ettiği Çark Caddesi'nin aksine ara sokaklarda ki esnaf dükkanlarını açtığı gözlendi. Özellikle Katlı Pazara yakın olan yiyecek satan iş yerlerinin yasağın kalktığı saat 10:00'dan itibaren açık olduğu gözlemlendi.

HANGİ SOKAKLAR AÇIK ?

Alına karar sonrasında Uzunçarşı’nın tamamı, Çark Caddesi ve Dr. Nuri Bayar Caddesi trafiğe kapalı kısımları, Haliç Caddesi, İtfaiye Caddesi ile Atatürk Bulvarı başlangıç noktasından (Hilmi Kayın İş Merkezi Önü) trafiğe kapalı alanın başlangıcına kadar olan bölümler, Çark Caddesi ile bağlantılı olan Kanara, Hüseyin Rahmi, Papatya, Menekşe ve Gökalp Sokaklarının trafiğe kapalı olan kısımları ile Ambarlı ve Yavuz Sokakları, İtfaiye Caddesi ile bağlantılı olan 791. Sokakta, Dr. Nuri Bayar Caddesi ile bağlantılı olan Yuvam, Lüleci, Saraçlar ve Postane Sokaklarında, Saraçlar Sokak ile bağlantılı 792. ve Bozkurt Sokaklarında bulunan tüm işyerlerinin (Eczane ve Fırınlar hariç) 17.04.2020 tarihinden itibaren 10.00-15.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekler.

(Medyabar)