Erenler ilçesinde Çarşamba günü kurulan ve bölgenin gözde pazarlarından olan Çarşamba Pazarı'nın 'Kumaş Pazarı' bölümü, koronavirüs tedbirleri kapsamında İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararınca geçtiğimiz aylarda kapatılmıştı. 

Tam kapanmanın sona ermesi ve kademeli normalleşme dönemine geçilmesinin ardından çevre illerden gelen ucuz ve kaliteli malları özleyen vatandaşlar, uzun bir aradan sonra 'Kumaş Pazarı' bölümü yeniden açılan Çarşamba Pazarına akın etti. 

Başta Erenler Belediyesi zabıta birimleri olmak üzere görevliler vatandaşları tek tek HES kodu kontrolünü yaparak içeri girmesini sağlarken, HES kodu olmayan vatandaşlar pazara alınmadı.

Öte yandan pazarın hem içinde hem de dışında araç ve yaya yoğunluğu dikkat çekerken, oluşan görüntüler tedirgin etti. Sosyal mesafenin sıfır olduğu pazarda vatandaşlar hem kendilerini hemde çevredekilerini tehlikeye attı.

Zabıta ekipleri, pazar esnafı ve vatandaşları maske ve mesafeye uymaları noktasında uyarılar yapsa da aşırı kalabalık nedeniyle bir mesafe alamadığı gözlemlendi.