DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE VE SAPANCA İÇİN

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Suat Balkaya, “Daha temiz bir çevre ve Sapanca için daha dikkat edelim. Sahillerde zabıta ekiplerimiz çekirdek kabuklarını yere atanlara uyarılarda bulunmaktalar. Elbette dileyen vatandaşlarımız dilediği yerde çekirdeğini yiyebilir. Bizlerin tek talebi kabukların yerlere atılmamasıdır. Çevre bilincinin oluşturulması ve yaşadığımız alanların korunması adına, yerlere çekirdek kabuğu, sigara izmariti ve benzeri kirleticileri atıp çevre kirliliğine sebebiyet vermemeliyiz” dedi.

Yere atılan çekirdek kabukları özellikle çimlere ve sahil bandındaki yürüyüş parkurlarına atılan kabukların, ekiplerin çalışma hızlarını ve performanslarını da düşürdüğü bilgisi verildi. Günün sonunda temizlemek için bölgelere giden ekiplerin, özellikle çimlere atılan çekirdek kabuklarına normal süreden daha fazla zaman harcamaları gerektiğinden diğer bölgelere geçmelerinde gecikmelerin dahi yaşandığı aktarıldı.

KABUKLARIN TEMİZLENMESİ EK BİR ZAMAN ALMAKTA

Sapanca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Emin Şirin, yaptığı açıklamada “Yaz aylarında sahil bandına ya da piknik alanlarına gelen vatandaşlarımız tabi ki ailesiyle çekirdeğini yeme hakkına sahip. Bizim talebimiz çöplerini çöpe hiç olmazsa bir poşete atmalarıdır. Günün bitiminde bölgeye giden ekiplerimiz bunları alacaklardır. Fakat yere, çim zemine ya da toprak zemine atılan kabukların süpürülmesi ve temizlenmesi ek bir zaman almakta ve çimlerden tamamen temizlenmesi çok zor. Her şeyin dışında ilçemizin misafir hanesi olarak nitelendirilen Sapanca’mız bu tür görüntüleri hiçbir şekilde hak etmemektedir. “Çekirdek güzel ama şu kabukları yere atılmasa, daha bir güzel olacak” sloganıyla yerlere çekirdek kabuğu vb. sigara izmariti ve benzeri kirleticileri atanları uyaralım” şeklinde konuştu.