// Halk54.com Haber Merkezinin Özel Haberi  //

NE OLMUŞTU!

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ve ailesinin sık sık tatil ve dinlenmek amacıyla geldiği Pamukova Bakacak Köyü’ndeki Çiftlik evine 2004 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) el koymuştu. Uzan ailesinin borçlarına karşılık el konduğu açıklanan çiftlik evinde aylarca altın, döviz, evrak, hazır kart, kontür başta olmak üzere Cem Uzan tarafından saklandığı iddia edilen kıymetli eşyalar aranmıştı. Çiftlikte bulunan hayvanlar açık attırmayla satılırken, yine çiftlik evinde bulunan önemli eşyalar İstanbul’a taşındıktan sonra yine açık attırmayla satılmıştı.

DEVİR OLDU

TMSF tarafından el konduktan sonra önce Orman Bölge Müdürlüğü, ardından Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kamp yapılması için verilen çiftliği, son olarak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmişti. Yapılan devirle birlikte AK Partili kadınlar ile kurumlarda çalışanların piknik yaptığı çiftlik bir çok kez ülke gündemine ‘Uzanların çiftliğinde sefa’ haberleriyle gündem olmuştu.

KAZIK ÇAKTILAR

Uzan ailesi tarafından 1993 yılında 500 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlikte dünyanın her yerinden getirilen önemli bitkiler ve meyve ağaçları bulunuyordu. Halen devletin elinde bulunan çiftlikte son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı İzcilik kampı kurdu. Gençlik ve Spor Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan “Bakacak Gençlik ve İzcilik Kampı”na gelen izciler ilk iş olarak çadırlar kazıklarını çaktı. Hafta sonu kampı için gelen izciler Uzan ailesinin çiftliğindeki tesislerden de yararlanacak.