Vekil Çiğdem Erdoğan Atabek derneğin şimdiye dek yaptığı çalışmalar hakkında Başkan Lüleci’den  bilgi aldı. Yönetim kurulu ile uzun uzun sohbet etti. Çok samimi bir ortamda geçen sohbet, sonrasında kadın sorunları ile ilgili ciddi bir toplantıya dönüştü.  Başkan Lüleci “Eğitimli kadn eşittir eğitimli toplum” sloganı ile yola çıktıklarını, şimdiye dek eğitime önem verdiklerini, bu doğrultuda da bir çok çalışmalar ve seminerler, sertifika edindirme kursları gerçekleştirdiklerini, KOSGEB konusunda kadınları cesaretlendirip kadınlara yardımcı olduklarını ve  4 adet AB projesi yaptıklarını ifade etti.  Yeni başladıkları ücretsiz halka açık ingilizce kursu hakkında da  Vekil Atabek’i bilgilendirdi.  Ancak bundan böyle kadınlara iş istihdamına yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.  Vekil Çiğdem Erdoğan Atabek de bu noktada derneğe bazı önerilerde bulındu, gerekli girişimler için yol gösterdi ve gereken her türlü desteği derneğe vereceğini ifade etti.  Bu konuda daha uygun bir zamanda uzun bir toplantı yapmak üzere sözleşildi. 

Vekil Çiğdem Erdoğan Atabek kadının hukuksal boyutta devletin sesi olma ve  toplumun bilinçlendirilmesi adına stk ların toplumda çok önemli yeri  olduğunu ifade etti. Üniversite yıllarında tezini kadın sorunları üzere yaptığını, bir kadın olarak da bu noktada çok hassas olduğunu, TKGD nin de bu doğrultudaki çalışmalarını değerli bulduğunu, derneğin ismini de çok beğendiğini ifade etti. 

Vekil Atabek, nazik ağırlama nezaketlerinden dolayı Başkan Lüleci’ye ve yönetim kuruluna teşekkür etti. 

Başkan Lüleci, "Kadınların siyaseten önemli noktalarda olması adına vekilliğiniz bizi gururlandırıyor, bu ziyaretiniz de bize ivme kazandırarak moral motivasyon kaynağı oldu,  kendimize olan güvenimiz daha da pekişti, desteğiniz ile kadınlara dokunmakta TKGD’yi daha da cesaretlendirdiniz , bu bağlanda ziyaretiniz çok kıymetli, TKGD ve dokunduğumuz, dokunmayı hedeflediğimiz tüm kadınlar adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.