Milli Trenin raylara indirilme tarihi olarak özellikle 29 Mayıs tarihinin seçildiği, Fatih’in İstanbul’u fethettiği tarihte Milli Elektrikli Tren setleri ilk test yolculuğuna başlayacak.

İlk etapta 3 set olarak üretilecek tren setlerinde görülecek aksaklılar ve yapılması gereken değişikliklerin ardından yaklaşık 1 ay sonra azami hızı olan 160 kilometredeki testlere başlayacak Milli elektrikli trenin Eylül ayından itibaren yolcu taşıyacak düzeye gelmiş olacak.

TÜVASAŞ'ın asıl hedefi ise 200 Km yapabilen Elektrikli Milli Tren setleri. 160 Km hız yapan setlerde yapılacak küçük modifikasyonların ardından rahatlıkla 200 kilometreye çıkacak olan hızlı tren gerekli yol alt yapısının ardından Türkiye'nin demir ağında kendisini gösterecek.

Türkiye'nin 15 yıllık süreçte ortala her yıl 1 milyar Euro'luk yeni tren seti alımı yapacağı düşünüldüğünde bu payın büyük bir kısmının Sakarya ekonomisine katkı sağlaması bekleniyor. Tören ayrıntıları ise Çarşamba günü netlik kazanacak ve kamuoyu ile paylaşılacak...