Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Akçay Barajı Alternatif İçme Suyu ve Hidroelektrik Santrali, Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin açılış töreninde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

2 yılı aşkın sürenin ardından yeniden sizlerle görüşmekten memnuniyet duyuyorum. Gerçekten çok özledim. Bu salgın bizi birbirimizden ayırdı.

CUMHUR İTTİFAKI BÜTÜN GÜCÜYLE YOLUNA DEVAM EDİYOR
Tank Palet Fabrikası'nda fabrikamızda yapılan işleri gururla takip ediyoruz. Fabrikamızı yeni yatırımlarla geliştirmek için yoğun gayret içindeyiz. Birileri savunma sanayindeki adımları engellemek için iftirayı kullanmaktan çekinmiyorsa da onlara rağmen ülkemizi marka haline getirmeyi başardık. İsteseler de istemeseler de Türkiye'yi güvence altına alan adımları atacak, hedeflerine ulaşacaktır.

Bay Kemal senin gücün bunu engellemeye yetmez. Yanındakilerin gücü de yetmez. İşte millet Bay Kemal siz ise illetsiniz. Cumhur İttifakı bütün gücüyle yoluna devam ediyor. Ülkemizi ve şehirlerimizi bu hedefe yaklaştırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yatırım bedeli 2 milyar 600 milyon lirayı bulan 157 kalem eser ve hizmetin toplu açılışını yapıyoruz.

Çok sayıda eseri bugün resmen hizmete açıyoruz. Kürek Kano Tesisi başta olmak üzere merkezde ve ilçelerimizdeki çok sayıda tesisin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Sakarya'ya bağımlılıkla mücadele, bu konuda önemli katkı yapacak AMATEM ve ÇEMATEM tesisleri kazandırdık. Sağlıkta 200 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanemizi bugün açıyoruz.

Elmalı ve Kaynarca Topçu Göletlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda sulama yatırımını bugün hizmete alıyoruz. Sakarya Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin çok sayıda yol meydan park millet bahçesi projesi var. Onların da açılışlarını buradan gerçekleştiriyoruz. Şehrimizin en büyük alışveriş merkezlerinden olacak Cadde 54'ün açılışını da bugün yapıyoruz.

740 konut, 35 dükkan ile 500 kişilik öğrenci yurdunu bugün hizmete alıyoruz. Yapımı tamamlanan 488 konut ile okul, cami ve ticaret merkezini de resmen hizmete açıyoruz. Tüm bu eserlerin Sakarya'mıza hayırlı olmasını diliyorum.

BİZ 19 YILDIR BU ÜLKEDE ESERLERİMİZ, HİZMET VE YATIRIMLARIMIZLA KONUŞUYORUZ
Biz 19 yıldır bu ülkede eserlerimiz, hizmet ve yatırımlarımızla konuşuyoruz. Geçmiş ihmallerin neticesi olan eksiklerini tamamlamayı hedefledik. Kimsenin kökenine, inancına bakmadan 84 milyonun tamamını layık oldukları hizmete ulaştırmak için çalışıyoruz.

Sıkıntılarımız tabii var ama bu ülkede o sıkıntıları çözebilecek azme biz sahibiz. Diğerlerinden bir şey olmaz. Bırakın gelişmiş ülkeler bile çaresiz kalırken biz Türkiye'yi en ileriye taşıdık.

Avrupa'nın en gelişmiş ülkeleri bile bu aşıları ücretle yapıyor. 50 sterlin, 100 avro... Bu şekilde para alarak yapıyorlar. Biz aşılarda halkımızdan bir kuruş aldık mı? Bize nasihat ettiler böyle olmaz belli bedel alın. Hayır.

SAKARYA'MIZA DA 1000 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ KAZANDIRIYORUZ
Biz kim için varız. Halkımız için varız. Tüm vergiler neden alınıyor. Halkımız için... Hatırlarsanız şehir hastanelerinin yatırım ve işletmesinin önüne geçmek için her yola başvurmuşlardı. Neden yapıyorlar dediler, biz de halkımız daha huzurlu hizmet alsın diye dedik. Salgın döneminde bu hastaneler can simidimiz olmuştur. Şimdi bir müjde veriyorum. İnşallah çok yakında Sakarya'mıza da 1000 yataklı şehir hastanesi kazandırıyoruz.

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ BUNLARA RAĞMEN İNŞA EDECEĞİZ
Aşılama çalışmaları devam ediyor. Yakında kendi aşımızı da devreye alıyoruz. Artık 18 yaş üstü herkese aşı yapabilecek kapasiteye ulaştık. Vatandaşlarımızdan kendilerini ve ülkemizi salgına karşı korumak için bir an önce aşılarını olmalarını bekliyorum.

Muhalefetin çapsızlığını her alanda görüyoruz. Biz ülkemizi SİHA, TİHA, tanklarla, topuyla, uçağıyla, her alanda öne çekmeye çalışırız karşı çıkarlar. Biz ülkemizin dört bir yanını otoyollarla, tünellerle donatırız. Karşı çıkarlar...

Biz ülkemizi diplomaside saygın konuma yükseltiriz. Gittikleri her yerde ülkemizi şikayet ederler. İşte Kanal İstanbul tartışmalarını takip ediyorsunuz. Bu tartışmalar kazandırılan her projede yaşanmıştır. Aklınıza gelecek her yatırımın karşısına ilk defa CHP çıkmıştır. Bugün Türkiye'nin sahip olduğu eserlerin milletimizin hayatını kolaylaştıran hizmetlerin tamamı bu zihniyete rağmen tamamlanmıştır. 2023 hedeflerine bunlara rağmen ulaştıracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi bunlara rağmen inşa edeceğiz.

Ülkemizi bugünlere getirdik. İnşallah daha iyi yerlere taşıyacağız. Bu mücadelemizin en yakın şahidi Sakarya'dır. Karşımızda bu ülke için tek bir dikili ağacı olmayan bir zihniyet var. Kim bu CHP. Elindeki 3-5 belediyenin bile hakkını vermekten aciz bu zihniyetin avara kasnak gibi tekrarladığı yalanlara milletimizin karnı toktur.

"SAKARYA'YA 19 YILDA 30 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPTIK"
Sakarya’ya son 19 yılda 30 katrilyon eski rakamla, 30 milyar liralık yatırım yaptık. Eğitimde şehrimize 3 bin 366 adet yeni derslik kazandırdık. İkinci devlet üniversite olan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesini kurduk. Üniversite öğrencilerimiz için 10 bin 639 kişi kapasiteli yurt binaları açtık.

Ve değerli kardeşlerim, aralarında 28 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzun da olduğu 44 adet spor tesisi inşa ettik. Sakaryalı ihtiyaç sahiplerine 2 milyar lirayı aşan sosyal yardım yaptık.

Sağlıkta toplamda 1555 yataklı 19’u hastane olmak üzere 52 adet sağlık tesisini şehrimize kazandırdık, halen 10 adet sağlık tesisimizin inşası sürüyor. Biraz önce de ifade ettim, inşallah Sakarya’mıza bin yataklı bir şehir hastanesi de kazandırıyoruz. Bu hastanenin ihalesi tamamlandı, inşallah yakında yapımına başlıyoruz. Şehir hastanesiyle birlikte ayrıca 100 yataklı acil durum hastanesi de inşa ediyoruz. Toplu konutta bugüne kadar 7362 konutu tamamladık, 1139 konutun inşası devam ediyor. Sakarya eski stat ve Serdivan Milet Bahçelerinin tamlayarak sizlerin istifadesine sunduk.

Sakarya, kültür bahçeleri temalı 2029 Uluslararası Bahçecilik EXPO’suna adaylık için hazırlanıyor. Biz de ülkemizin önemli süs bitkisi yetiştiriciliği merkezlerinden olan Sakarya’nın bu girişimine elbette her türlü desteği vereceğiz.

Ulaştırmada 133 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 401 kilometreye ulaştırdık. Ülkemizin en önemli ulaşım projelerinden biri olan ve 67 kilometresi Sakarya il sınırlarında yer alan Kuzey Marmara Otoyolunu tamamladık. Marmara Bölgesine taktığımız altın bir gerdanlık olan bu otoyol ile vatandaşlarımız yüksek standartlı, güvenli, kaliteli, kesintisiz ve konforlu bir ulaşım imkanına kavuşmuştur.

İçinde Karasu Tünelinin de olduğu Kaynarca-Karasu-Kocaali-Ankara hududu bölünmüş yolunun büyük kesimi bitti, kalan kesimlerini de seneye tamamlıyoruz. Yapımı devam eden İznik çevre yolu dahil İznik-Mekece yolunu ve tarihi Sangarius Köprüsünün de restorasyonunu seneye tamamlıyoruz. Sakarya-Karapürçek yolunu da genişletiyoruz.

Sakarya’ya sadece hızlı treni getirmekle kalmadık, hızlı tren fabrikasını da buraya kurduk. Fabrikamız her türlü hızlı tren setlerini ve modern metro araçlarını üretiyor.
Temeli 1995’te atılan Karasu Limanını tamamladık ve işletmeye açtık. Şehrimize yapılacak adliye binasının ihalesi önümüzdeki ay yapılıyor.

Sakarya’da iki baraj, üç gölet inşa etti, üç baraj ve üç gölet daha inşa ediyoruz. İnşasının sonuna geldiğimiz Ballıkaya Barajı Sakarya ile birlikte 23 yerleşim yerinin içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak. Tamamladığımız tesislerle 44 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleriyle 38 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Sakaryalı çiftçilerimize toplam 2 milyar lira tutarında tarımsal destek sağladık. Bay Kemal, bundan haberin var mı?

Sakarya’ya son 19 yılda bir endüstri bölgesi, dört organize sanayi bölgesi, bir teknopark, 24 ar-ge merkezi ve dört tasarım merkezi kurduk. Şehrimizde 2002 yılında aktif sigortalı kişi sayısı 167 binken, bugün bu rakam 300 bini bulmuştur. Sakarya’daki 76 bin iş yerimizi verdiğimiz 2,5 milyar liralık Sosyal Güvenlik Kurumu prim teşvikiyle destekledik. İnşallah Karasu’daki fabrikanın faaliyete geçmesiyle, Arifiye’deki fabrikanın yeni yatırımlarla büyütülmesiyle, Sakarya’yı savunma sanayinin yıldız şehri haline getirme yolunda ilerliyoruz.

Önümüzdeki dönem de her alanda Sakarya’yı daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Bu duygularla açılışını yaptığımız eser ve hizmetlerin bir kez daha şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum.

Ve diyorum ki; Sakarya saf çocuğu masum Anadolu'nun. Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun. Ne kadar güzel değil mi?