Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Sakarya’da, ilk olarak tank paleti fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkililerinden bilgi alan Erdoğan, Cuma namazının ardından işçiler ile yemek yedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra işçilere seslendi. Erdoğan, "“Bu fabrikamızda fırtına obüsü, poyraz mühimmat aracı tasarımı, üretimi ve entegrasyonu çalışmaları yürütülmektedir. Ülkemizde tırtıklı araçlara ait palet ve askı donanımlarının tasarım, imalatı, bununla ilgili yenilenmesi konusunda en önemli entegre tesis buradadır. Fabrikamızda, yıllarca çeşitli modellerdeki tanklarımızın, obüslerimizin modernizasyonları, mekanik ve elektronik kalibrasyon hizmetleri yapılmıştır. Altay tankımızın üretimini burada yapmayı planlıyoruz. Yazılımdaki gençlerimize sordum, en kısa sürede bitecek diyorlar. En kısa zaman ne zaman? Artık bize bunu söyleyin. ‘2023’ün başında bunu yetiştirmeye var mıyız?’ dedim. Bizde bütün ekibi sıkıştıracağız ve hedef buradan Altay’ın 2023’ün başında orduya teslim törenini yapacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama sonrasında bulunduğu otobüs üzerinden kendisini dinleyen işçilere bez torba içinde çay dağıttı. Erdoğan ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin önünde yapılacak olan miting alanına gitmek için otobüs ile fabrikadan ayrıldı.