Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle belediye başkanlarına seslendiği buluşmayı takip etti ve Sakarya’da koronavirüse karşı yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler paylaştı. COVID-19 salgınıyla mücadelede belediyelere de çok önemli görevler düştüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından geçen 1 yıllık süreçte gerçekleştirdikleri çalışmalar dolayısıyla teşekkürlerini ileterek, millete ve memlekete hizmet yolculuğunda başarılar diledi.

Kriz Masası sürekli aktif

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Sakarya’da yürütülen çalışmalarla ilgili şu notları paylaştı: “Sakarya Valiliği, ilçe belediyelerimiz ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile sürekli irtibat halindeyiz. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kriz masası kurduk. Süreci tek merkezden ve verimli bir şekilde yürütüyoruz. 7/24 vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekleri yerine getiriyoruz.”

7/24 çalışma esası

“Salgınla mücadele kapsamında ekiplerimiz, 7/24 anlayışı ile dezenfekte çalışmalarını gerçekleştiriyor. Şehrimizin en işlek noktalarına ve 16 ilçe merkezimize dezenfekte otomatları yerleştirdik. 4 bin aracın dezenfekte işlemi tamamlandı ve sürekli bu işlem devam ediyor. İlçe belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımızın yürüttüğü Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarına YADEM ile destek sağlıyor, 65 yaş ve üstü yaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine çözümler üretiyoruz. Bu süreçte 2 bin 982 yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşımıza yardımcı olduk ve olmaya devam ediyoruz. 2 bin 100 ailemizin sosyal kartlarına destekler yükledik. Ayrıca; şu ana kadar bu süreçte şimdilik 500 ailemize kuru gıda yardımı yaptık ve bu yardımlarımız sürecektir”

Tedbirler ve kurallara tam uyum

“İçişleri Bakanlığımızın yayınladığı genelge doğrultusunda kurumumuzda esnek ve dönüşümlü çalışma prensibini faal hale getirdik. İş ve işlemlerin aksamaması için azami gayret sarf ediyoruz. Sağlık çalışanlarımıza moral vermek, üzerlerindeki yükü hafifletmek için çeşitli hediyeler hazırladık ve kendilerine ilettik. İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında yolcu kapasitesini yüzde 15’e indirdik ve zabıta marifetiyle denetimler yaptık, denetimlerimiz sürüyor.”

Sakarya’da virüse karşı bilinç oluştu

“Toplumda bilinç oluşturmak adına Evde Kal çağrısını şehrin farklı noktalarına tanıtıcı materyallerle ulaşmasını sağlıyoruz. Ayrıca; toplu taşıma araçlarımızda da bilinçlendirme ve uyarı video gösterimleri ve afişler çalışmalarına devam ediyoruz. Şehrimizdeki trafik ışıklarında ve sesli ikaz sistemlerinde vatandaşlarımızın daha duyarlı ve tedbirli olmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa trafik ışıklarında yaptığımız ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ farkındalığıyla diğer şehirlerimize örnek olduk.”

Altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları

“Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin Pandemi hastanesi olarak kullanılabilmesi için eksik kalan altyapı ve çevre düzenlemesi ile ilgili çalışmaları başlattık. İnşallah ihtiyaç kalmayacağını ümit ediyor, destekleriniz, katkılarınız dolayısıyla şahsım ve hemşehrilerim adına şükranlarımı sunuyorum.”

Bu salgını yenecek güce sahip bir milletiz

Başkan Ekrem Yüce, telekonferans ile yapılan toplantının ardından yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi ülkemiz bu salgını yenecek güce ve kapasiteye sahiptir. Allah’ın izniyle millet olarak bu badirenin üstesinden gelecek ve daha güzel yarınlara ulaşacağız. Ümitsizliğe asla düşmeyeceğiz. Karamsarlığa kapılmayacağız. Aksine birlik ve beraberliğimizi güçlendireceğiz. Koronavirüse karşı birlikte mücadele edeceğiz. Dayanışmayı, paylaşmayı arttıracağız. İnşallah bu günleri de hep birlikte geride bırakacağız” dedi.