RESMİ SİTE

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 31 Mart seçimleri sonrası 2 dönem Sakarya Milletvekilliği yapan Prof. Dr. Mustafa İsen, eski vali Enver Salihoğlu ve AK Parti Adapazarı Eski İlçe Başkanı Mustafa Ak'ı danışman olarak almıştı. Fakat kısa süre önce ilk önce İsen ardından ise Salihoğlu'nun isimleri Sakarya Büyükşehir Belediyesinin resmi sitesinde yer alan "Danışmanlar" bölümünden çıkarıldı.

GÜNEY ATANDI

İki ismin yerine danışman olarak ise Adil Altay Güney atandı. Güney geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar ile birlikte, eski askeri lojmanların olduğu alana yapılan okul inşaatındaki incelemeler esnasında gözükmüştü. Büyükşehir Basın Müdürlüğü tarafından servis edilen fotolarda Yüce ve Oktar ile birlikte inceleme yapan bu isim siyaset camiasında oldukça merak edilmişti.

HUKUK MÜCADELESİ

Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu olan Danışman Güney, kurucusu olduğu bir inşaat ve turizm şirketinin başında bulunuyor. Şirket müteahhitlik ve mimarlık faaliyetleri yürütüyor. Adil Altan Güney'in şirketinin merkezi ise İstanbul'da bulunuyor. Güney daha önce kredi kullandığı banka tarafından boş senede imza attırıldığı gerekçesi ile ulusal basında yer almıştı. Dolandırıldığını iddia eden Güney, uzun bir hukuk mücadelesi vermişti.