Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gündeme dair haftalık görüş, öneri ve eleştirilerini canlı yayında açıkladı. Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığı'nda yaptığı gündeme ilişkin açıklamasında Sakarya'daki pazarcı esnafın sorunlarını da dile getirdi.

Geçen hafta Sakarya'daki basın toplantısında pazarcılar adına söz alan bir esnafın "Lütfen sesimizin duyulmasına yardımcı olun sayın Başbakanım" diyerek feryat ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Normalleşme başladı diyerek mallarımızı hazırladık, Sağlık bakanı da sokağa çıkma yasağı yok diyince gönül rahatlığı ile Pazar alanlarına geçiş için hazırlıklara başladık; daha sonra gece yarısı İçişleri bakanlığınca ertesi gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak diye ilan edilince bütün emeklerimiz zayi oldu düşüncesiyle karalar bağladık ve elimizdeki malları yok pahasına çıkarmaya kalanları da hayrına dağıtmaya karar verdik. Sabah Cumhurbaşkanı bu kez sokağa çıkma yasağını iptal edince elimizde kalanlarla tekrar Pazar hazırlığına başladık ancak yerel otoritelerin tutumu yüzünden bunu da yapamadık. Bütün emeklerimiz zayi oldu; sesimizi kimseye duyuramıyoruz; siz bizim sesimiz olun”

Daha sonra arkadaşlarımızın temasa geçtiği Sakarya Sebzeciler Odası Başkanı Sayın Muzaffer Kaban pandemi süresince Sakarya’daki bütün pazarların neredeyse kapalı kaldığını, son çelişkili kararlar sebebiyle de Serdivan’daki sosyete pazarı ve Cumartesi Pazarı’nın, Adapazarındaki Korucuk, Karaman, Güneşler ve Tepekum pazarlarının, en önemlisi de üretici pazarı olan köylü pazarının kapalı tutulması sebebiyle pazarcı esnafının yokluğa ve yoksulluğa mahkum edildiğini ifade etmilştir.  Herşeyden önce pazarcı esnafımız da, diğer süreç mağdurları da bilsinler ki Gelecek Partisi olarak onların sözcüsü olmak için yola çıktık. Varoluş gerekçemiz budur.  Çünkü biliyoruz ki, Ankara’da onların sesini duyacak kulaklar mühürlenmiş durumda. En küçük hesaplarda milyarları konuşmaya alışanlar pazarcı esnafının kuruş kuruş topladığı helal rızkın kıymetini unuttular. Bu vesile ile yetkilileri bize intikal eden bir başka mağduriyet konusunda uyarmak istiyorum." ifadelerini kullandı.