29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Demokrasi Meydanı'nda etkinlikler düzenlendi. Programa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı gösteri sundu.

Gösterinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce konuşma yaptı. Yüce, dini ve milli bayramların birlikteliği pekiştirmek için çok önemli günler olduğunu ifade ederek; "
Kurtuluş savaşımızda büyük mücadeleler vererek Cumhuriyete giden yolu açan kadın, erkek, çocuk demeden her şeylerini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, tüm mehmetçiklerimizi, cepheye silah taşıyan kadınlarımızı, henüz bıyığı terlemeyen asker evlatlarımızı, çocuklarımızı, gençlerimizi minnet ve rahmetle anıyorum. Tüm milletimizin Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum.
Dini ve milli bayramlar birliğimizi pekiştirmek için çok önemli günlerdir. Her görüşten insan bir arada farklılıklarını bir kenara bırakarak aynı coşku ve inançla tek yürek, tek vücut olmak budur. Her geçen gün 2023 hedeflerine biraz daha yaklaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hedeflerimize ulaşmak için canla, başla gayret gösteriyoruz. Cumhuriyet milletimizin egemenliğinin, bağımsızlığının sembolüdür" dedi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise Cumhuriyetin 97. yılını coşku ile kutladıklarını dile getirerek; "

Mutluyuz, huzurluyuz, gururluyuz. 97. yıla ulaştık. 100. yıla ulaşacağız. Daha yüksek noktalarda muasır medeniyetler seviyesine çıkmış, bir yanda söz sahibi olmuş bir ülke olarak ulaşacağız. Bugünlere kolay gelinmedi. Türk tarihi her dönüm noktasında, her anında Türk milleti yer yüzünde var olduğundan beri şanla, şeref ile kahramanlıkla dolu olarak geldi. Bu millet hiçbir zaman esareti kabul etmedi. Etmez ve etmeyecektir. Sakarya kurtuluş savaşıyla Cumhuriyetin kuruluşunda ne kadar övünse, ne kadar gurur duysa haklıdır. Sakarya bu milletin özüdür. Sakarya Cumhuriyetin tüm değerlerini içinde barındıran bir ildir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program etkinliklerle devam etti.