25 Ağustos Salı günü Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası konferans salonunda düzenlenen tören, söz konusu belgeselin gösterimi ile başladı.

Alkışlar arasında tamamlanan gösterimin ardından sahneye çıkan İMO Sakarya Şubesi Başkanı Hüsnü Gürpınar, 'deprem yıkıcılığının karşındaki en dirençli güç ve meslek, inşaat mühendisliğidir. 22 yaşındaki genç yönetmenimiz İhsan Kaya kardeşimizi canı gönülden kutluyorum. Bu belgeseli hazırlamakla unutulmaya yüz tutan deprem gerçeği hususunda Adapazarı şehir hafızasına çok değerli bir katkı sunmuştur. Yönetmen İhsan Kaya, İMO olarak bizim evladımızdır. 17 Ağustos depreminde enkazda kaybettiğimiz babası İbrahim Kaya, bizim üyemizdi. Ayrıca benim üniversiteden sınıf arkadaşım, neşeli, güleryüzlü, merhametli, dürüst ve namuslu bir inşaat mühendisiydi, bir imar müdürüydü. Biz camia olarak bugün burada bir evladımızı ağırlıyor ve onunla gurur duyuyoruz. İnşallah daha nice belgesellerle şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edecektir. IMO Sakarya Şubesi olarak bu anlamlı ve faydalı belgeseli hazırladığı için kendisine plaket sunuyoruz. Bu belgesele maddi manevi katkılar sunan her kurum ve kişiye de ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.' dedi.

Şube Başkanı Gürpınar, konuşmasının ardından yönetmen İhsan Kaya'ya teşekkür plaketi, söz konusu belgesele maddi manevi katkı sunan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Boğaziçi Koleji sahibi Fatma Aygün Kahya, Köfteci İsmail'in sahibi Yavuz Köprülüoğlu ve belgeselin danışmanı yazar Fahri Tuna'ya teşekkür belgeleri takdim etti.

Plaket ve belge töreninin ardında yazar Fahri Tuna'nın yönetiminde, yönetmen İhsan Kaya ile yaklaşık yarım saatlik bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Tuna'nın ve izleyicilerin sorularını cevaplayan yönetmen Kaya, 'Annemin ve babamın da içinde bulunduğu, 17 Ağustos depreminde yitirdiğimiz tüm deprem şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ben içimde ukde olan bu belgeseli anne ve babamın aziz hatıralarına hürmeten yaptım. İki buçuk ayı hazırlık, bir buçuk ayı çekimler, bir haftası da montaj ve kurgu olmak üzere, yaklaşık dört ay süren bir çalışmanın eseri bu belgeselim. Ben ve üç ağabeyim yetim ve öksüz büyüdük. İstedim ki olası bir depremde yıkım olmasın, başka çocuklar da bizim gibi mahzun büyümesin. Deprem belgeselimi babamdan aldığım cüzi bir maaşla finanse ettim. Buna rağmen SATSO Başkanı Akgün Bey, Gülümse Yemek İffet Hacıeyüpoğlu, Boğaziçi Koleji sahibi Fatma Aygün Kahya ve Köfteci İsmail Yavuz Köprülüoğlu belgeselime maddi destek verdiler. Rahmeti babamın dostu yazar Fahri Tuna amcam, bir buçuk ay boyunca beni hiç yalnız bırakmadı, 45 çekim boyunca hep destekledi. Bana destek olan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.' derken sözlerini 'bugün burada kendimi babaevinde hissettim. Bu söyleşi, gösterim ve plaket için İnşaat Mühendisleri Odası yönetimine ve başkanı çok değerli baba dostum Hüsnü Gürpınar amcama özellikle çok teşekkür ediyorum' diyerek tamamladı.