DERİNDEN YARALADI

İsmail Ergül açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yönelik Rusya’nın gözetiminde gerçekleşen hain saldırı neticesinde 33 Askerimizin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Söz konusu menfur hadisenin İslam Aleminin kutlu addettiği Regaib Gecesi’nde vuku bulmuş olması bizleri ayrıca üzmüş ve derinden yaralamıştır.

ÖRGÜTLÜ SALDIRI

Bu hain ve örgütlü saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, başta aileleri olmak üzere ateş düşmüş yüreklere sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve ordumuza çelikten kudret diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, dahası milletimizin barış ve huzuruna karşı yapılmış bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve sorumlularına gereken cevabın verilmesi konusunda devletimizin siyasi akıl, öngörü, imkan ve kudret kapasitesiyle uygun olarak alacağı kararlara Demokrat Parti olarak destek vermeye hazır olduğumuzu bildirmek istiyoruz.

KUTSAL EMANET

Milletimizin her ferdinin de bizimle aynı doğrultuda düşündüğüne inancımız tamdır. Demokrat Parti tüm kurumlarımızla beraber, vatanımızı namus, Mehmetçiği Türk milletinin kutsal emaneti olarak görmekteyiz. Yapılacak her saldırıya göğsümüzü siper etmeye hazır ve namusumuza, kutsal emanetimize yapılmış ve yapılması muhtemel saldırılarda devletimizin yanındayız. Allah Türk milletini, Türk devletini ve Türk yurdunu korusun. Yüreği acıyla dolan aziz milletimizin bir kez daha başı sağ olsun.”